teresa943 Opublikowano 28 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2009 cóż ci napiszę gdy ściska osierocenie w opuszczonym bez pociech głusza i tylko ćma szukając światła tłucze ściany zawiłych refleksji w labiryncie bezsensu bieg przez płotki na samotnej bieżni niełatwo udawać że razem gdy osobno w twojej i mojej codzienności meta wciąż ginie we mgle opadam kapkami
Zbyszek_Dwa Opublikowano 28 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2009 Smutno sie zrobiło Teresko Peel nich pisze mówi to co czuje a będzie mu lżej :)) Serdecznie pozdrawiam Krysiu :))
teresa943 Opublikowano 28 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czasami trzeba najpierw samemu ze sobą się pozmagać, wziąć serce w karby a kapkom zakazać płynąć i dopiero potem już spokojnie napisać... bowiem, co innego bezpośrednio, a co innego w korespondencji... peelka chyba boi się niezrozumienia... choć się jednak "wygadała" wierszem... no, tak mi się wydaje :) dziękuję Zbyszku :) Cieplutko pozdrawiam :):):) Krysia
Anna_Para Opublikowano 29 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2009 Jak zwykle u Pani bardzo dobry i mądry wiersz. Właśnie siedzę w pustym domu i rozumiem samotność...do kości. Poprawiłabym "kapki" na "krople". A może nie mam racji??? Pozdrawiam.
Sfinks13 Opublikowano 29 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2009 Smutno piszesz dwie rzeczy mi nie pasują w wierszach brzydko brzmią czasowniki typu szukając, biorąc itp np zamiast ,, szukając" - szuka ale to moje spojrzenie na litykę i co do ,,kapkami" nie podoba się i wydaje się zbędne to słowa bez niego i tak jest super napisany wiersz serdecznie i ciepło 13
neverendingstory Opublikowano 29 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2009 Bardzo się podoba szczególnie: "tłucze ściany zawiłych refleksji w labiryncie " Pozdrawiam serdecznie :)
teresa943 Opublikowano 29 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Anno, wzruszyło mnie odczuwanie i zrozumienie. "kapki" użyłam zamiennie z "kroplami", ponieważ te drugie już powtarzały w moich wierszach dość często... prawdę mówiąc to dopisałam w ostatniej chwili i być może skasuję...zobaczymy. Dziękuję. Serdecznie pozdrawiam :) PS i może być bez "pani" :)
teresa943 Opublikowano 29 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Sfinksie, te dwie rzeczy, które Ci nie pasują (imiesłowy), to sprawa subiektywna... czyż nie tak? a "kapki"? masz rację... jak najbardziej zbędne...chciałam się przekonać, czy ktoś zaprotestuje :); piszę smutno, bo w życiu jest nie tylko radość, choć mam wesołe usposobienie :) baaardzooo dziękuję za "super"! cieplutko pozdrawiam :-)
teresa943 Opublikowano 29 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. cieszę się, że znalało się coś szczególnego :) dziękuję serdecznie pozdrawiam :-)
Katarzyna Leoniewska Opublikowano 29 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2009 Zastanawia mnie to (nadmierne?) poszatkowanie wersów - chyba, że ma to oddac kapanie, opadanie... Tematycznie ładnie bardzo :)
Mirosław_Dębogórski Opublikowano 29 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2009 Smutny opadam kapkami. Bardzo ładnie- Krysiu. Żal mi PL Miłego...
teresa943 Opublikowano 29 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no to niech sobie będą :):)
teresa943 Opublikowano 29 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hehe ... coś w tym jest :):) kap, kap, kap... dziękuję za "ładnie bardzo" serdecznie pozdrawiam :)
teresa943 Opublikowano 29 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mirku, nie opadaj! Masz przecież swoją "królewnę" :)))) Być może PL nie ma...mnie też go żal... A Tobie piękne dzięki za "bardzo ładnie". Serdeczne pozdrówki :-) Krysia
Fly Elika Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2009 Krysiu lubisz L.Staffa , mam takie wrażenie :)
aluna Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2009 Teraz ja mam poczucie winy że opuściłam świetny wiersz ...! Ale najważniejsze Krysiu ,że jset w nim całe moje...! Całuski! Ania
aluna Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2009 Oj nie nastawiam się na komentarz , bo i po co jak jestem tam gdzie powinnam! Dzięki Tobie! Całuski!
teresa943 Opublikowano 30 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. "o szyby deszcz dzwoni..."hehe, kiedyś lubiłam recytować, gdy dopadał smętek ...oj, dawne to czasy... dziękuję za odwiedziny cieplutkie pozdrówki Fly :))
teresa943 Opublikowano 30 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jesteś kapitalna! "Całe Twoje...":) Dziękuję. Radości! Krysia
Rekomendowane odpowiedzi