Sfinks13 Opublikowano 26 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2009 w półmroku zarys twarzy patrzy lodowatymi oczami żaru miłości w nich nie ma tylko posępne spojrzenie usta stały się martwe bez wiosennego uśmiechu włosy zmieniły kolor upodobniły się do mgły pamięcią sięgam urody naga biegała po plaży czas zatarł piękne chwile bezkarny zegar tyka i bije
teresa943 Opublikowano 27 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2009 no tak... " katoński czasomierz"...ale wiersz chwyta za serce...takich "okruchów" się nie zapomina, co nie znaczy, że już wszystko stracone; w życiu jak w przyrodzie, wpisane przemijnie, coś się kończy, coś zaczyna i niekoniecznie trzeba zapomnieć, aby żyć nową, równie piękną choć inaczej, porą roku... ładny wiersz, warto tu wracać :) widzę, że skądś czerpiesz i czerpiesz wenę :)) gratuluję i życzę "popełniania" kolejnych liryków serdecznie pozdrawiam :-) Krysia
Fly Elika Opublikowano 27 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2009 mnie również się podoba, Sfinksie Wpływ dopiero, na to miało albo świeżość umysłu po przebudzeniu albo komentarz Krysi :) ale chyba jedno i drugie pozdrawiam serdecznie p.s. Cóż, chyba jak w życiu tu, gdy doświadczamy dobrej myśli rozjaśniamy swoje patrzenie na inne mimo, że w sobie mamy czasem za mało albo za dużo światła...
Sfinks13 Opublikowano 27 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Krysiu wenę czerpię od Ciebie ten,, czasomierz" z Twojego wiersza jednak dziękuję za sympatyczny komentarz i odwiedziny serdecznie i ciepło-- miłej soboty 13
Sfinks13 Opublikowano 27 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Fly dziękuję za miłe słowa i to że się spodobał no z tym światłem to różnie bywa. serdecznie i ciepło życzę słonecznej soboty aby jak najwięcej światełka w tunelu:):):):) 13
LadyC Opublikowano 27 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2009 Zmieniły kolor w barwę - wg mnie nie ;) a może: kolor włosów upodobnił się do porannej mgły? (Rety znów mieszam!!! może to choroba? ) LadyC :))
Sfinks13 Opublikowano 27 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj LadyC no no właściwie to chyba tak ,, włosy upodobniły się do porannej mgły", a może ,,włosy zmieniły kolor upodobniły się do mgły":):):):), tak chyba bardziej ciekawie, najprościej włosy zmieniły kolor barwa porannej mgły zawsze namotasz, ale taka to Twoja zaleta mnie od soboty męczyć, co wychodzi na zdrowie, gdyż myślę o ćwiczeniu umysłu dzięki za Twoje???????? i miłej sobotki znów patos? serdecznie i cieplutko 13
LadyC Opublikowano 27 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2009 Hihi A tam patos ;) Miłej również
Pablo_Pikaso Opublikowano 27 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2009 czytałem tu na forum wiersz Grażyny "krajobraz u schyłku" wyczuwam identyczne przesłanie i chcesz to mnie zabij Sfinksie ale czy wyście się czasem nie "zmówili"? :))) szcun
aluna Opublikowano 27 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2009 Nie dawno pisałam pod moim wierszem post... ...czas nie leczy ran ,jest po prostu złodziejem ...w sercu zawsze zostanie to COŚ ,czego brakuje na zawsze! Pięknie!Pięknie! Uściski! Ania
Fly Elika Opublikowano 27 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2009 dziękuje sfinksie,to prawda bo życie, gdy jest w tunelu potrzebuje więcej światła , ale jest tez kret, który go nie potrzebuje i są też sworzenia, które żyją równie dobrze w tunelu i ponad tunelem tak mi się rozwinęło :)) pozdrawiam
Sfinks13 Opublikowano 29 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. witaj Pablo ,, zmowa milczenia" nie raczej to sam nie wiem, co powiedzieć ja czerpię inspirację od Krysi Dzięki za komentarz i wdepnięcie szacun 13
Sfinks13 Opublikowano 29 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Aniu jak zawsze dziękuję za miły komentarz no i racja że w człowieku zawsze coś pozostaje ale z czasem bladnie serdecznie i cieplutko 13
Sfinks13 Opublikowano 29 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Fly no racja ale zwierzęta mają za mało rozwinięte uczucia:)):):):) , jak w naturze wszystko musi się uzupełniać dziękuję za komentarz i wizytę serdecznie 13
Sfinks13 Opublikowano 29 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2009 Lady C teraz wygrałaś , gdyż w barwę wyżej kolor coś nie tak z tymi 2 wersami, dzięki za podpowiedz i to celującą i nie mam zamiaru się sprzeczać odnośnie ,, w barwę" errata wprowadzona dzięki Tobie serdecznie i ciepło 13
Rekomendowane odpowiedzi