smętny_obieżyświat Opublikowano 22 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2009 Idę sam w ciemność W dolinę bez słońca Kamienie Zakręty Połamane drzewa Brudne kałuże Same nieszczęścia Mgła przesiąkła nieznana mi dolinę Ktoś zmienił szlak Na szczęście znalazłem kota przewodnika Pomógł Ale był nie ostrożny Spadł w przepaść Do dziś jego krzyk Dźwięczy w moich uszach I budzi w nocy Wielkie drzewo Chciałem schować się przed burza Ale wystraszyło się mnie I uciekło Roztrzaskując korzenie Wpadło do rzeki Rozpłakałem się Miałem dość I wtedy przybiegła sarenka Chyba na pocieszenie Nie wiem Nie zdążyła powiedzieć Uderzył ja piorun Uciekłem Przerażony biegłem bez przystanku Dopóki zmordowany nie upadłem Na drugim krańcu świata Podniosłem głowę I zobaczyłem słonce Bo przecież ono jest zawsze Tylko czasem nie nade mną
Sylwester_Lasota Opublikowano 22 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2009 Dwa pytania: 1. Dlaczego każdy wers zaczyna się z dużej litery? 2. Brałeś coś? Pozdrawiam.
adam_bubak Opublikowano 22 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiesz co jest najśmieszniejsze? Ty naprawdę potrafisz potoczyście prowadzić tekst ;) No sarenka mnie zastrzeliła zza grobu, a i krzyczący kot też niezły (niech przepaść lekką mu będzie) o brudnych kałużach w poczcie nieszczęść nie wspomniawszy :D No to credo do nicka już masz, a teraz pora coś napisać. echhh...
PACKA Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2009 :) cześć chyba coś brałeś:) albo ja muszę wziąść i przeczytać:) wzbudza niepokój...:) bardzo Cię proszę o interpretację - jestem jej ciekawa:)
Dariusz Sokołowski Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ortografia!
Rekomendowane odpowiedzi