anna_rebajn Opublikowano 21 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2009 mówią że trzeba mówić z tobą wprost patrzę na wierzchołki przemarzniętych szczytów brzozy miarowo poruszane wiatrem korony starodrzewi posłusznych jesieni czystość pierwszego śniegu na dachu śmietnika niecierpliwość dziecka co chce być dorosłym więc płaczem wymusza że teraz niepokój staruszka że nie był za dobry krzyże nad grobami jak ciche anioły dla tych co odeszli pamięć jak sito dziurawą choć uważne oczy strach przed tym co było i przed tym co będzie uśmiech na niby bo tylko na zewnątrz dysharmonię błyskawic na ciemnym tle nieba łuk tęczy nad osiedlem starych szarych bloków bramę co pamięta babcię sprzed pół wieku ja tylko powzalam ci mówić
ula Opublikowano 21 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2009 prosto, a jednak bardzo lirycznie, lubię Cię czytać:) aczkolwiek z wiersza się trochę zrobiła wyliczanka.. pozdrawiam:))
Agnes Opublikowano 21 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2009 mam dokładnie takie same przemyślenia jak Ula. czyta się dobrze, odnajduje sensy, problem w tym, że mało płynności pomiędzy wersami. myślę, że tekst wiele by zyskał, gdyby spróbować jakoś je połączyć. pozdr. a
Judyt Opublikowano 21 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2009 ładnie opisowo..chyba to jest gotowe? J.(:płoniaście
anna_rebajn Opublikowano 21 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie wiem czy gotowe :-) W komentarzu do wczorajszego wiersza na innym formu, ktoś mi zarzucił, że do Boga powinno się mówić wprost - i przyszła mi do głowy taka myśl. Po prostu zapisałam ją. Pewnie znajdę za jakiś czas coś do poprawienia. Na razie wrzuciłam do warsztatu, żeby sprawdzić odbiór. Pozdrawiam. anna
Sfinks13 Opublikowano 21 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2009 liryczny ciekawy klimat podoba się serdecznie 13
otto m Opublikowano 22 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2009 ja tylko powzalam ci mówić literówka no więc kto w końcu mówi ?? i o czym?
Rekomendowane odpowiedzi