M._Krzywak Opublikowano 19 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2009 zdradzamy na pewno wszyscy ale takiego pecha, jakiego miał Judasz nie życzę nikomu wielu z nas nie życzy sobie cudzej śmierci i wielu przez to nie ogląda wiadomości tej szansy nie dostał Piłat i mimo, że już z prochu w proch wciąż mówią i piszą i mówią odkąd uznano, że nie może tutaj być mnie tylko jakiś podmiot, z którym nie mam nic wspólnego może oprócz tego, że podobnie ględzimy i jakieś tam wyrywki, ze on i ona i bary mamy po prostu z góry przesądzone nieistnienie chyba, że ten, którego zdradzam okaże się Jezusem
Judyt Opublikowano 19 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2009 przeczytałam J. płoniaście Michał(:
Pablo_Pikaso Opublikowano 19 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2009 ogólnie wiadomo jest że Piłat dostał jednak szansę a Judasz rzeczywiście miał pecha przez najsłynniejszy w historii pocałunek w ogrodzie Getsemani Judasz przeszedł do historii jako zdrajca tymczasem wg Ewangelii Judasza nie mogło być inaczej gdyż nie wypełniłoby się proroctwo a zazdrośni apostołowie akt posłuszeństwa Judasza okrzyknęli zdradą pytanie tylko czy ta ewangelia zostanie uznana co zaś do wiersza podjąłeś arcywyzwanie z tak trudnym tematem podziwiam M.Krzywaku szacuneczek
Mirosław_Dębogórski Opublikowano 20 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2009 Judasz był elementem całej "układanki". Nie był zły, był ludzki. Pożałował swoich grzechów, pobłądził - jak my. Piłat natomiast jest tu postacią stojącą nieco z boku, z interesownego powodu postąpił jak postąpił. Trochę z wygodnictwa. Nie wybrał sprawiedliwszego rozwiązania, takiego, w imię prawdy. On też był uwikłany w "zasady układanki". Niestety wierszyk podjeżdża mi prozą. Miłego...
Sfinks13 Opublikowano 20 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2009 bardzo ciężka forma jak i zamysł jednak udana serdecznie 13
Rekomendowane odpowiedzi