Poskromiciel_Piura Opublikowano 9 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2009 Za górami za lasami żył niewielki lecz potężny krasnoludek o przydomku "Mam sześć członków" Wszyscy bardzo go lubili poza jednym delikwentem krasnoludkiem o przydomku "Mam pięć członków" Pewnej nocy "Mam pięć członków" wpadł na plan genialny wziął siekierę do plecaka ale będzie draka Zakradł się na "Mam sześć członków" chyba wiecie po co jednak mimo pięciu członków nie miał rąk żeby złapać siekierę.
teresa943 Opublikowano 9 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zabawnie, lekko, brzmi jak bajeczka...z podtekstem... tylko ostatni wers coś mi zgrzyta... a może tak? (...) jednak mimo pięciu członków brakło rąk by złapać siekierę ale to tylko sugestia, nic więcej... serdecznie pozdrawiam :)
M._Krzywak Opublikowano 9 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2009 Wiersz jest nierówno prowadzony - gubi się rytm (3 strofa, a ostatni wers wręcz leży na łopatkach), a w takiej poetyce musi on być dopieszczony. Pozdrawiam.
Pancolek Opublikowano 9 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Taaaa, podpisuję się. Zadbaj o rytm o koniecznie, bo na głos czyta się dramatycznie ;)
Poskromiciel_Piura Opublikowano 10 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2009 Zauważyłem, ale nie wiem do końca co z tym zrobić... może tak jak mi Teresa doradziła?? dzięki za komenty. Pozdrawiam
Sylwester_Lasota Opublikowano 18 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2009 Tak sobie myślę i siedzę, Tak sobie siedzę i myślę, Tak się tym trapię i biedzę, Pomysły układam ściśle: Jak ci on wziął te siekierę? Jak do plecaka on ją wziął? Bardzo stary kawał: W agencji dzwoni telefon: - czy może pani do mnie przysłać dziewczynę? - oczywiście. - ale, proszę pani, mam pewien defekt. - tak? - nie mam nóg. - eee, to nic nie szkodzi. - ale, proszę pani, jest jeszcze jeden problem. - no słucham. - nie mam rąk. - ale członka pan ma? - a jak bym numer wykręcił? Takie dowcipy opowiadały kiedyś sobie dzieci :-). Próbę przenoszenia takiej poetyki do wierszy nie uważam jednak za dobry pomysł. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi