Tali Maciej Opublikowano 7 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2009 te pierwsze to wiersze ktoś je pisze a ktoś tam czyta czasem w szkole bo się musi w tramwaju na kolanie na ławce w parku młoda dziewczyna bo lubi na świeżym układać słowa krytyk zaraz ubrudzi błotem a pani sprzątaczka i tak to zmyje ***wierchochoły to wyblakłe litery na pożółkłych kartkach ciasno na regałach ten pan z laseczką w kapeluszu jeszcze je pamięta ***wiershow krzyczy na scenie obscena musi być qrwa cztery litery i prącie dobrze się czuje w spojrzeniu młodych uwielbia krytykę choć jest bezkrytyczny nic nie powie na temat treści pieści się formą *** a wierchy to znam tylko z nazwy kasprowicz wierch
Goliard Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2009 cyrkowa błazenada wzbudzająca sentymentalny uśmiech. czyta się lekko i przyjemnie:) pozdr.
Stansisław Kłapouchy Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jestem młody i ubóstwiam takie typy!
Magda_Tara Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2009 świetnie, Maciek !!! taki uśmiech na dobranoc bardzo sie :))
Być Może Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2009 kasprowicz wierch a za nim przerwa tetmajer:) sympatyczny kawałek:)
M._Krzywak Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2009 Na samochód czekam, czekam może wreszcie się doczekam... ;) Szkoda tego Chorzowa, oj szkoda...
Mr.Suicide Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2009 Ciekawy tytuł, Autor znany jest (mnie przynajmniej) z eksperymentów, a ten jak najbardziej udany. Poza jego ironiczną wymową, dopatruję się również smutnej, acz faktycznej istoty dotykającej obszerny zbiór poezją zwany. Trudno interpretować, podmiot liryczny mówi dość dosadnie o lirycznym światku. Są wiersze, które znać muszą wszyscy, chociażby i z przymusu, są wiersze, które przez niewyżytych krytyków (i często niedoszłych poetów) zostaną wgniecione w ziemię, co, naturalnie, może boleć. Są jeszcze ci, którzy wierszy wcale nie czytają, bo nie pozwala na to sytuacja życiowa, tudzież sytuacja życiowa sprowokowana przez zaniedbywanie jednego z najważniejszych elementów ludzkiego ciała - mózgu. Jednym słowem są to troglodyci, debile, idioci, niedorozwinięci umysłowo z własnej woli. Wierchochoły moim zdaniem to teksty, które nigdy nie ujrzały szerszego grona odbiorców. Choć równie dobrze podmiot liryczny (obserwator, pewnie sam jest twórcą wierszy, bądź innych w tym guście) może mieć na myśli utwory starsze, wręcz klasyki poetyczne. Wiershow to tekst kątrowersyjny. Peela bardzo śmieszą tego typu wybryki. Peel musi być stosunkowo doświadczoną osobą. Ta strofa przesycona ironią i dystansem. Dla mnie uczta. Strofa ostatnia. Nie wiem jak doń podejść, jak się zań zabrać. Gra słowem. Niewykluczone, że podmiot liryczny jest bardzo skromną istotą. Jakby nie było tekst zasługuje na plusa, bo dobry warsztatowo i treść ciekawą zawiera i przesłanie, które chciałem, przechwyciłem. Pozdrawiam :)
Tali Maciej Opublikowano 8 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jak cyrkowa to tylko ta scena(((-: www.youtube.com/watch?v=U7tfyVbyD08 dzięki za odwiedziny podrawiam
Tali Maciej Opublikowano 8 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jestem młody i ubóstwiam takie typy! czyli co ja jestem stary(((-:
Tali Maciej Opublikowano 8 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. bardzo się dobranoc na taki uśmiech((-:
Tali Maciej Opublikowano 8 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no to sympatycznie pozdrawiam
Tali Maciej Opublikowano 8 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. pozdrawiam
Tali Maciej Opublikowano 8 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wiem)-:
Tali Maciej Opublikowano 8 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mr.Suicide- masz chłopie czas(-: dzięki za oględziny, jak u lekarza sportowego, ba! danie kręg o słup a usta lenia świadków wydarzeń w tym wierSzumimi
H.Lecter Opublikowano 8 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To na pewno o tym tekście... ? ; ) Bardziej to diagnoza, niż błazenada. Lekkość wszak jej nie wyklucza a " przyjemność ", to dystans i oddech od pryncypiów. Uśmiech bardziej gogolowski, niż sentymentalny. Lubię ten wiersz... P.S. Są jeszcze : wierszuliki, wierszynki, wierszobaje, wierszosmęty, wierszomęki... ; )
Goliard Opublikowano 8 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To na pewno o tym tekście... ? ; ) Bardziej to diagnoza, niż błazenada. Lekkość wszak jej nie wyklucza a " przyjemność ", to dystans i oddech od pryncypiów. Uśmiech bardziej gogolowski, niż sentymentalny. Lubię ten wiersz... P.S. Są jeszcze : wierszuliki, wierszynki, wierszobaje, wierszosmęty, wierszomęki... ; ) Pan nie docenia cyrkowych błaznów i ...jest doktorem:) pozdr.
H.Lecter Opublikowano 8 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To na pewno o tym tekście... ? ; ) Bardziej to diagnoza, niż błazenada. Lekkość wszak jej nie wyklucza a " przyjemność ", to dystans i oddech od pryncypiów. Uśmiech bardziej gogolowski, niż sentymentalny. Lubię ten wiersz... P.S. Są jeszcze : wierszuliki, wierszynki, wierszobaje, wierszosmęty, wierszomęki... ; ) Pan nie docenia cyrkowych błaznów i ...jest doktorem:) pozdr. Fakt, zawsze bardziej pociągało mnie przepiłowywanie kobiety na pół... ; )
Jimmy_Jordan Opublikowano 8 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2009 wierszoł daje radę, ale jedynka jakaś dziwna pozdrawiam Jimmy
Tali Maciej Opublikowano 8 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To na pewno o tym tekście... ? ; ) Bardziej to diagnoza, niż błazenada. Lekkość wszak jej nie wyklucza a " przyjemność ", to dystans i oddech od pryncypiów. Uśmiech bardziej gogolowski, niż sentymentalny. Lubię ten wiersz... P.S. Są jeszcze : wierszuliki, wierszynki, wierszobaje, wierszosmęty, wierszomęki... ; ) hie hie dobre, jak się bawić to się bawić(-: wierszynki od szynku czyli knajpy,kraczmy - niezła skrytka słownawierszynki to miejsca spotkań gdzie poeta poecie plecie wierżem płozą i liliką jest też dłamat i o dziwo tam poeci piją piwo tak mi wpadło do głowy ogłaszam konkurs na wierż pod tym wątkiem kto ma chęć może wrzucić wierży pięć Żyry w składzie maciej tali formę wirży już ustalił hej szlachcice i szlachcianki wać panienki i panowie w konkursowe stańcie szranki z oplecionym wierżem w słowie wygranej osobie stawiam browara nie się każdy w wierżu stara pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi