teresa943 Opublikowano 5 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 choć jeszcze noc bierze kąpiel w srebrzystej poświacie luny już gwiazdy zaczęły blednąć na drodze ku przedświtowi smugami wyśnionych tonów w bezkresie pośród przestrzeni uparcie szedłem ku tobie z zieloną gałązką w dłoni pomimo upływu czasu rok nadal rytmiczne bieży wiosna wciąż w bzach zakochana a lato maluje brązem gdy przyjdzie wrześniowa pora troskliwa i czuła jesień zapasy drewien pościąga by nie zgasł zimą kominek spójrz za oknem już dnieje nasza kolejna szansa nie zmarnujmy
Grażyna_Kudła Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 tak ładnie przypomniałaś Krysiu jak widzą pory roku zakochane oczy chociaż nie tylko... pozdrawiam serdecznie
teresa943 Opublikowano 5 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zakochane, zadziwione i cieszące się chwilą obecną :) dziękuję serdeczne pozdrowionka:) Krysia
Baba_Izba Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 To warsztat, przyglądam się wierszom również pod tym kątem, nie wiem jeszcze co powiedzieć, na pewno wrócę, muszę go "rozgryźć". Z "zieloną gałązką" i kwiatkiem w dłoni, serdecznie pozdrawiam - baba
aluna Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 Jak zawsze...pięknie coć trybami zagadkowo ,ale teraz mam trochę czasu więc nie omieszkam zaglądnąć raz jeszcze! Uściski!
Mirosław_Dębogórski Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 Myślę że Ty nie marnujesz. Świadoma... skoro piszesz tak. .Miłych snów (i świadomych poranków).
Sfinks13 Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 piękne opisane cykle natury szkoda tylko , że zabrakło zimy jako czwartej pory roku w całości, ale pewnie Autorka jej nie lubi:):):)jednak te trzy wystarczą aby stwierdzić iż wiersz jest na plus jednak nie mogę stawiać plusów, gdyż za mało mam w głowie oleju, więc z tej to przyczyny stawiam 4 plusy za 3 pory roku serdecznie i ciepło 13
teresa943 Opublikowano 5 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Izo! Spokojnie "rozgryzaj". Dziękuję za przybycie i zapraszam ponownie. Przywitam Cię bukiecikiem niezapominajek. Serdeczności - Krysia
teresa943 Opublikowano 5 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zapraszam więc do rozwiązywania zagadek :) Tymczasem buźka na dobry sen! Pa pa Aniu :)
teresa943 Opublikowano 5 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miło, gdy ktoś wierzy...w moją świadomość... w pisaniu:) Dziękuję Mirku. Wzajemnie dobrej nocki z kolorowaymi snami oraz także świadomych poranków :) Dobranoc.
teresa943 Opublikowano 5 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wszysko się zgadza Sinksie co do pór roku prócz odniesienia do zimy...owszem, lubię (umiarkowaną zimę) i nawet ją wspominam, ale ta "realna" jeszcze "nie nadeszła"...choć jest świadomość, że nastąpi, stąd przygotowania; to potraktowanie zimy w taki a nie inny sposób jest zamierzone :):)...no i widzisz, tak to ze mną jest :) co krok to niespodzianka :) serdecznie pozdrawiam i życzę dobrej nocki oraz bajecznych snów :):) Krysia
Sfinks13 Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 Krysiu,, by nie zgasł zimą kominek", przecież piszę ,że nie mam w głowie oleju, więc naliczyłem 3 pory roku i zważywszy, że będziesz się droczyć 4 plusy postawiłem za 3 pory roku. Teraz to już masz 2 plusy za cały roczny cykl natury:):):)Tak mnie zauroczył kominek w zimowy wieczór, że nie zauważyłem przez niego tej zimnej pory.Jednak byłem ciekaw co napiszesz Poetko serdecznie pozdrawiam 13
Judyt Opublikowano 6 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2009 chyba już cztałam coś podobnego w Twoim wykonaniu, zdaje się wiersz trochę ewaluował, się przekształca no i dobrze, J.
teresa943 Opublikowano 7 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no tak, i jeszcze podpuszczasz, żeby sprowokować moje droczenie się! ach, Ty Sfiksie...masz olej i to dużo :):) za plusy dziękuję, a jak przyjdzie zima i będzie Ci zimno, zapraszam na wieczór poetycki przy kominku...choćby wirtualny :):) serdecznie pozdrawiam i dobrej nocki życzę
teresa943 Opublikowano 7 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie, Judytko, tamten podejmował nieco inny zamysł... dziękuję serdecznie pozdrawiam :)
Rekomendowane odpowiedzi