Reni More Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Ja ty i wy My wszyscy święci Grzechy wydają się nam obce Nie znamy ich z widzenia One nie z tego świata Już nie wierzymy w proroctwa Nie boimy się własnego sumienia Nie ufamy nikomu Dla nas wieczność jest agonią duszy Chwila zastygniętą w ciele materią Tak dawno Bóg wstąpił do nieba Stamtąd posłał na ziemię szatana Ludziom rzucił pod nogi kamienie
teraa Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 szatan nie rzuca ludziom kamieni pod nogi.... ludzie są źli tylko infantylnie to tłumaczą szatanem co da mnie jest zwykłą ignorancją... a wierrsz jest do poprawki... są momenty ciekawe i te które uznałabym za banalne. jestem, ze tak powiem... pół na pół... Tera
Reni More Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Dziękuję za komentarz,ale po pierwsze wiersz jest od samego początku przewrotny, ma prowokować,pobudzić do myślenia.To typowy tzw.moralizator.Proponuję wczytać się nieco dokładniej. Reni More
Rekomendowane odpowiedzi