Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

tolerancja

Rekomendowane odpowiedzi

ja zawsze widziałam różnicę między sądzeniem a osądzaniem i wg mojego ptu widzenia to drugie bardziej by mi się wydawało uzasadnione biorąc Krysiu pod uwagę przesłanie Twojego wiersza
bo takie np. sądzę że... zazwyczaj wiąże się z jakąś analizą i jednym z możliwych do przyjęcia rozwiązań
natomiast osądzić - to dla mnie oznacza wydanie ostatecznego wyroku, werdyktu czy zwykłej opinii
ale każdy z nas może inaczej te kryteria stosować
i tak zrozumiałam przesłanie a wiersz świetny

pozdrawiam serdecznie

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

no widzisz, Grażynku jak cenny jest warsztat! rzeczywiście chodziło mi o osądzanie, co zresztą wyżej w komentarzu nadmieniłam; w wierszu jakoś mi umknęło, jakbym miała hehe...klapki na oczach (czyżby starość? :-)
Twój punkt widzenia jest OK! jesteś nieoceniona!
dziękuję :):):)

duża buźka!

Krysiu nauka mistrza czyni i mam dobrych nauczycieli, ale widzisz gdyby nie ich tolerancja, to pewnie już bym był na manowcach z sękami i sztachetami, a tak przez ten tolerancyjny przecinek dla mojej osobowości, to dalej męczą się ze mną i dla nich składam honory, ale bez tolerancji.

cieplutko

13 mądry wiersz napisałaś i widzisz ile wniósł do mojej pustej głowy

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

wiesz, co jeszcze Ci powiem: jesteś nie tylko mistrzem tolerancji, ale pokornym człowiekiem... dobrych masz nauczycieli, tylko pozazdrościć :) i uczyć się od Ciebie
dziękuję

miłego wieczoru w ciepełku domowych (a może nie?) pieleszy :):)
Krysia

Krysiu wzajemnie, ale powiedz, czy w tym życiu nie o to chodzi, by sobie pomagać, cieszyć się ze szczęścia innych i najważniejsze potrafić właśnie mieć umiar we wszystkim nawet wspierać tutaj ludzi za ich trud i chociaż nie każdy pisze dobrze, to czy trzeba go niszczyć i upokarzać, to jednak mi się nie podoba

dobrej nocki

13

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

do tej samej rzeki nie wchodzi się drugi raz
    • Łukaszu skoczny Testament chciałoby się rzec.Jedna myśl przechodzi w drugą lekko i świadomie.''Non omnis moriar'' i TY jesteś w tym wierszu tego świadomy...pozdrawiam żywych świadomych.....
    • Na płycie srebrnobiałej (choć nie marmurowej) Leżą bezwładne ciała powalonych dębów, Dym stroi je siwością puszyście gołębią, Przesłania brzóz strzaskanych potargane głowy.   Smukłych jarzębin, topól, lip zgrabne istnienia Konają pośród iskier wielobarwnych syku, Upadają bez jęku, protestu   i krzyku, Nie dadzą już nektaru, ochłody ni cienia.   A gdy przybędzie wiosna na skrzydłach zieleni, Zamiast przyśpiewek ptasich, wieńców liści wonnych Zostanie zapach ostry – bo spalonej ziemi,   Kości sczerniałych krzewów i pszczoły bezdomne. Lecz spod szarych kamieni omszałych krągłości, Wyjrzą kwiaty wyrosłe – z popiołów i kości…
    • Miłość do A.G.i.....docx 1 / 1 Miłość do A.G.I.... Kiedy cię ujrzałem od razu się zakochałem nie ma dnia kiedy o tobie nie myślałem   Lecz na miłość twą  się nie doczekałem, czekałem chciałem być blisko     Lecz im bliżej byłem ciebie ,tym bardziej się ode mnie oddalałaś Ja wtedy zrozumiałem  .że kogo innego kochałaś Zrozumiałem wtedy że to nie ma sensu chciałem tylko twego szczęścia choć cię kochałem bez pojęcia Kiedy byłaś smutna miałaś gorsze dni moje serce bolało czułem się tak jak ty   Gdy płakałaś  twe serce krwawiło ja cierpiałem  z tobą  pragnąłem byś była szczęśliwa na nowo     Teraz wiem ze zaczynasz wszystko z nową od nową mi nie pozostało nic tylko odejść na bok że spuszczoną głową     Lecz będę szczęśliwy ,bo ty będziesz szczęśliwa miłość wymaga poświęceń jeśli się kogoś naprawdę kocha nie trzeba nic więcej                   Miskel Mix ( M.T)
    • to może być zgubne dla małp gdy zrozumieją skąd pochodzą przypominają człeka kształt lecz pójdą swoją małpią drogą :))
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...