Sfinks13 Opublikowano 31 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2009 zegar odmierza martwy czas czekam na ostatni dzwonek na ciałach wyrył przeszłe dni już magnes stracił moc czy ja to ty czy ty to ja rozdzieliły nas wrogie siły nie chcę już jesienią żyć nie widząc twarzy wiosny gdy zagubione ja odnajdę szarość żywota zmieniając wtedy na ganku staniesz ty a aleja róż ponownie ożyje
Mirosław_Dębogórski Opublikowano 31 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2009 Poetycko i prawdziwie. Beznadzieja "jesiennego" teraz. Widzę Ją i Jego (mnie) w alei róż (we wspomnieniach). Miłego dnia.
Sfinks13 Opublikowano 31 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2009 Dziekuję za komentarz i odwiedziny serdecznie 13
teresa943 Opublikowano 31 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zegar odmierza martwy czas czekam na ostatni dzwonek na ciałach wyrył przeszłe dni już magnes stracił moc czy ja to ty czy ty to ja rozdzieliły nas wrogie siły nie chcę już jesienią żyć nie widząc twarzy wiosny lecz gdy odnajdę zagubione ja przemieniając szarość żywota na ganku znowu staniesz ty i w alei rozkwitną róże przepraszam za swoje trzy grosze :) może Ci się na coś przyda? i uwierz, jesień bywa piękna, a jesienne róże - "cudo" ... ta pora szczególnie kojarzy się z "ostatnim dzwonkiem w życiu i takimi przemyśleniami jak w Twoim wierszu... och, ta tęsknota :) podoba mi się Serdecznie pozdrawiam :)
Sfinks13 Opublikowano 31 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2009 Krysiu dziękuję za ostatnią zwrotkę, gdyż podoba się ta przemiana , a zwłaszcza 2 wersy sliczne:):):) Jesteś niezastąpiona serdecznie i ciepło 13
teresa943 Opublikowano 31 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. podoba się? to ja też się cieszę :) lubię takie klimaty :) serdecznie pozdrawiam :)
Sfinks13 Opublikowano 31 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2009 Krysiu no tak ale wiersz powstał z racji pewnego niki ,,Ja to Ty" i tak napisałem, a nie znam kim jest ta osoba, ale spodobał się mi owej istoty komentarz pod wierszem Obraz malowany łzami i bardziej te strofy które zmieniłaś w sytuację frafiły, ot taka geneza przesłania, a może niecelne jednak sprawia mi radość, gdyż jak nie widzisz to ciężko się pisze, a jak nie czujesz tym ciężej. Ja zawsze stawiam wysoko poprzeczkę, taka ma natura. dziękuję za wszysto cieplutko 13
Grażyna_Kudła Opublikowano 31 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. witam Sfinksie wieczorową i deszczową porą podoba mi się "czy ja to ty czy ty to ja" słychać tu tykanie zegara co czas odmierza... ale wiesz Sfinksie że nie przeżyłabym bez wtrącenia swoich trzech groszy:) i tak mi zamajaczył ostatni wers: "i aleja znów różami zakwitnie" ale z góry mówię że to nie spisek:) pozdrawiam serdecznie
Sfinks13 Opublikowano 31 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2009 Grażynko już zapomniałem o spisku, a i służy radą to knowanie i to pozytywnie, tam zmieniłem, ale i tak mi nie gra ten wers, czyli bystra jesteś, gdyż szybciej mnie zastanawiał. Jednak ja mam tak iż piszę, a potem wklejam i zaczynam zmieniać, a to zazwyczaj zamiast lepiej wychodzi na gorzej. Jednak jak mówią pierwsza myśl najlepsza, a ja nigdy nie trzymam się tej reguły i tak wychodzi jak jest. Jednak nie w tym tkwi sedno tego wiersza, a w próżni, gdyż co można o niej napisać zapewne bardzo mało, a ten przekaz zrodził się z niej i niku,, ja to ty" ,czyli tak sobie pomyślałem iż on jest ciekawy i zawiera w sobie mądrość i zawiłość dziękuję za wizytę i super komentarz serdecznie i ciepło 13
ja to ty Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 zagubieni w próżni...spoglądają na morze martwych róż...jesień nie minęła...oczęta mokre od łez...magnetyzm ukryty ...w czarnej dziurze więżnie każde słowo tylko nick niezmiennie niczym nieporuszony brak komentarza niech będzie najlepszym komentarzem rozumiesz...jeśli wiesz nadzieja nie minęła...nigdy
Sfinks13 Opublikowano 1 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 ,,ja to ty "zatem ciekawy to komentarz i ciekawe w nim myśli , tak się teraz nad nimi zastanawiam i dumam kim ty jesteś, ale widząc te metafory ,, morze martwych róż" to chyba wielka poetka z Ciebie, ale pozostaje gdybanie. serdecznie i ciepło pozdrawiam 13
ja to ty Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 oj, oj...zawstydzasz mnie... artystą słowa jesteś Ty ja pozostaję artystką obrazów, które we mnie malujesz
Sfinks13 Opublikowano 1 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 Nie uważam się za artystę, ale skoro obrazy malowane są w Twojej duszy, to pozytywnie. Nie wiesz, jak dużo energii mi przesyłasz, a wcale się nie znamy. pozdrawiam 13
ja to ty Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 wcale się nie znamy... a stałam się odbiciem w lustrze twoich wierszy... pozdrawiam Cię serdecznie
otto m Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 szczerze mówiąc banalny bzdet ale ma pan swoje kurki w kurniku to co tam się przejmować złym komentem
Sfinks13 Opublikowano 1 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 otto m proszę o uzasadnienie banalności, gdyż wyraz ten ma w sobie wiele znaczeń, jak oklepany, bez oryginalności itp. Co do kurek to jesienią zbieram je w lesie tz pieprzniki, a jeżeli chodzi o kobiety to chyba jakaś awersja powstaje w Pana mniemaniu. Jednak zły komentarz zawsze mi na rękę, gdyż uczy i skoro Pan tak odbiera to wypadałoby wyjaśnić dlaczego, gdyż nie jestem z zespołu ,,Ich troje", tylko Gopapr serdecznie pozdrawiam 13
otto m Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 w moim mniemaniu nie powstaje żadna awersja a banalność to właśnie to co pan wymienia
Sfinks13 Opublikowano 1 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 otto m czyli pomyślę nad banalnością serdecznie 13
LadyC Opublikowano 2 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ---> itp itd Ogólnie tak to widzę - technicznie tu sporo do poprawek, bo skoro wiersz regularny to chciałoby się żeby był rytmiczny, a nie jest. Radziłabym wyrównać ilość sylab w wersach na początek. Słowo 'żywota' msz jest już trochę nie na czasie. No ale ja jestem z tych nowoczesnych 'poetek' ;) A pierwsze skojarzenie jakie mi się nasunęło to 'Zegarmistrz światła' (chyba starszy niż ja ;))
LadyC Opublikowano 2 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2009 Zapewne się czepiam ale ... ten typ już tak ma, że jak zgrzyta to się czepia Za co czasem przeprasza ;)) LadyC
Rekomendowane odpowiedzi