M._Krzywak Opublikowano 29 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2009 w piaskownicy, jak dzieci bawiące się - jesteśmy tylko tymi, którzy biorą coś od innego, troszeczkę dając od siebie, a reszta lubi patrzeć - w piaskownicy czasem wybuchają spory to wtedy, jak surowy ojciec idzie zapalić trwa wojna wtedy dzieci krzyczą, że go nie ma potem powoli rekonstruują gmachy łączą się w grupy, wracają do stanu beztroski póki któreś nerwowo nie zareaguje i tak od rana do nocy w nocy się śpi a ojciec wtedy buduje nowe światy obala najmniejszych dyktatorów i daje sny o ciałach i sny o dorosłości wprowadza skomplikowaną terminologię historii filozofii i techniki a gdy słońce wstaje, w krótkich spodenkach dzieci sięgają po łopatki
Toby Opublikowano 29 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2009 świetne, myślę, że czasem nawet to niektórych dorosłych można śmiało przyrównać do dzieci w piaskownicy, fajny wiersz :) Pozdrawiam TŚ
Fly Elika Opublikowano 29 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2009 dobry wiersz, podoba mi się ... a brak czasu rozbiega myśli , albo kończy się na samym kondesatorze jako przedmiocie :))
teresa943 Opublikowano 29 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2009 jesteśmy stale jak dzieci w piaskownicy, a dobry ojciec czuwa nocą, układa rozsypane w sporze zabawki, a my rano od nowa ubieramy się w krótkie spodenki i idziemy robić babki sypiąc sobie nawzajem piaskiem w oczy...to takie pierwsze skojarzenie; wiersz misie :):) serdecznie pozdrawiam
Judyt Opublikowano 29 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2009 ciekawe, zwłaszcza inwersje- można trochę się poduczyć, zdaje się ,że Autor miał przyjemność obserwowania piaskownicy- oj tam dużo się zwykle dzieje, ale nie o tym.. tak mi przyszło do głowy, że można by do tej piaskownicy dorzucić coś w stylu ' dzieci wychowują rodziców' lub'same dzieci biegają z łopatkami czekając na chwilę uwagi', faktycznie- piasek się przelewa przez dłonie(...) mądry wiersz- do zastanowienia się nad kwestiami również wychowawczymi dzieci i dorosłych zdaje się, warty uwagi/ serdecznie J.(:
BARBARA_JANAS Opublikowano 29 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2009 Śmiało przepleciona proza z wierszem, dorosłość z dzieciństwem i w ten sposób zatarłeś granice pomiędzy ... zgrabnie zagrałeś Krzywak... Trudno rozgraniczyć przejście, a może go nie ma... a może pierwiastki dzieciństwa wkradają się niepostrzeżenie... bez wpływu i przyczyny... Serdecznie..
M._Krzywak Opublikowano 30 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wczoraj dałem czadu - wróciłem mokry i chorym teraz :((( ;)
maria nika Opublikowano 30 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2009 Poetyckie spojrzenie siedzącego w piaskownicy ,zapisane prozą dorosłości ... Nawet intryguje....ciekawie jest Pozdrawiam..
M._Krzywak Opublikowano 31 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuje bardzo za wgląd :)
Rekomendowane odpowiedzi