Jan Neck Opublikowano 26 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2009 Tylko ruchome sumienia są poruszane Innym sił starcza na wzruszenie ramionami założenie rąk Nikt nie ratował mojego drzewa zwisały łodygi liściaste do ziemi dając ochronę przed słońcem Ono też nie wiedziało komu gniją korzenie O ostatnie drzewo będą walczyć ostatni partyzanci ale już nie o moje
teresa943 Opublikowano 26 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tylko ruchome sumienia są poruszane innym sił starcza na wzruszenie ramionami założenie rąk Nikt nie ratował mojego drzewa zwisały łodygi liściaste do ziemi dając ochronę przed słońcem ono też nie wiedziało komu gniją korzenie O ostatnie będą walczyć ostatni partyzanci ale to już nie moje sorki, to tylko mój sposób czytania...jeśli na coś się...to proszę; przesłanie warte zamyślenia; w zakończeniu dobrze zrobi niedomówienie... pozdrawiam serdecznie :)
Jan Neck Opublikowano 26 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2009 A mi się to bardzo podoba. Wiedziałem, że coś mi nie pasuje, ale od tego w końcu jest warsztat. Dziękuję za czytanie i sugestie, które zamierzam zastosować. A może na koniec nie: [quote]ale to już nie moje tylko: [quote]lecz to już nie moje Również pozdrawiam. P.S. Jeszcze na początku: są poruszane, a może lepiej: są poruszone?
teresa943 Opublikowano 26 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2009 tak, Twoje zakończenie dobre "lecz to już nie moje" a na początku może rzeczywiście będzie lepiej "są pruszone" :):):)
Grażyna_Kudła Opublikowano 26 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tylko: [quote]lecz to już nie moje Również pozdrawiam. P.S. Jeszcze na początku: są poruszane, a może lepiej: są poruszone? to zależy Janie od sensu jaki chcesz temu nadać poruszone- kojarzy się ze skruszonym, zmiękczonym sumieniem a poruszane- bardziej z ruchem, chociaż może też być formą niedokonaną powyższego czasownika ale idź za intuicją, bo trochę się gryzie "ruchome sumienia są poruszane" sorki za wtręt chciałam pomóc ale to tylko takie moje... pozdrawiam
Jan Neck Opublikowano 27 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2009 Jeszcze mnie naszła inna myśl: Tylko ruchome sumienia bywają poruszane
Rekomendowane odpowiedzi