teresa943 Opublikowano 21 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2009 balansowałem przed tobą aby zabłysnąć elokwencją w gąszczu splątanych lian niełatwo zrezygnować z błękitnych dzwonków przed snem dziewczęca spontaniczność z rozczulającym liryzmem pod poduszką zostawiła dwie niezapominajki przesłane mailem wyśniłem podobną do ciebie muzę pragnę spojrzeć w oczy naprawdę skruszony proszę daruj stłuczoną porcelanę
Pablo_Pikaso Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2009 stłuczona porcelana dźwięczy mi zranioną duszą ale może się mylę Tereso w Twoim wierszu ( nie jedynym) peel jest rodzaju męskiego doskonale sobie z tym radzisz albo znasz nas na wskroś albo to jest to czego oczekujesz... szacuneczek
Bernadetta1 Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2009 mimo ze peel jest rodzaju meskiego...wiersz jest szalenie kobiecy i to jest super:) usciski Krysiu:)
teresa943 Opublikowano 21 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pablo, jeśli Ty jako mężczyzna piszesz "albo znasz nas na wskroś albo to jest to czego oczekujesz", to znaczy, że jednak to prawda o "rodzaju męskim"... hehe i jeszcze to drugie :) ... panowie czasami "tłuką porcelanę" niechcący będąc niezręczni... dziękuję serdecznie pozdrawiam :)
teresa943 Opublikowano 21 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no i o to mi właśnie chodzi...lubię tak :), dziękuję Beatko za "super:) ściskam serdecznie :)
Poskromiciel_Piura Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2009 Trochę nie moje klimaty, ale muszę przyznać że wiersz ładny. Pozdrawiam!
teresa943 Opublikowano 21 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tym bardziej miło mi. Dziękuję. Pozdrawiam serdecznie:)
Sfinks13 Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2009 ciekawa inspiracja i jak zawsze można się pogłowić, więc pozostaje tylko powiedzieć super wiersz z wyjątkiem tej nieszczęsnej ,,chińskiej" porcelany:):):) serdecznie 13
Grażyna_Kudła Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2009 tak jak każdy facet skruszony dopiero gdy narozrabia bo okazuje się że jednak nie zawsze udaje mu się błyszczeć pozdrawiam
teresa943 Opublikowano 21 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hehe...bronisz facetów, ale jednak musisz przyznać, że czasami poruszają się jak "słoń w składzie tej nieszczęsnej chinskiej...":):) dzięki za "super" i cieszę się, że "można się pogłowić"... to takie ćwiczenie dla kory mózgowej, ponoć chroni...hihi... przed sklerozą :):):) serdecznie pozdrawiam "trzynastkę" :)
teresa943 Opublikowano 21 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no, no i właśnie trzeba mu to z wyczuciem uświadomić, nieraz hehe...kruszeje nieco :):)i znowu jest ok :) dziękuję Grażynko :) serdeczne pozdrówki
aluna Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2009 Ja tylko główkuje na tym co balsamował przed Tobą aby Ci zabłysnąć...?! Cały w Twoich klimatach ...przecież wiesz jak je lubię! Uściski!
teresa943 Opublikowano 21 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie "balsamował" tylko "balansował" (lawirował, oszukiwał, grał); lubię Twoje "lubię" dziękuję Aniu :) Buźka!
Sfinks13 Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2009 Krysiu nie bronię facetów, gdyż jako np pisarze są zadufani w sobie jak i w życiu. Patrzę obiektywnie na świat i postrzegam wady kobiet jak i mężczyzn ale to już byłby wykład z psychologii, a zawsze prawda po środku stoi w człowieczym istnieniu. Są plusy i minusy i z tego równania dla powyższego wiersza stawiam plus za sam wątek. Za krótko jestem aby stawiać ++++ i nie mam układów i popleczników jak i błaznów, lecz Twoja poezja jest dla mnie klasyką, a przeszedłem już boje w literackim świecie i na niwie poetica. Dla mnie jesteś Wielka , jak i Twoje słowa, a znam się na tym co robię. serdecznie i cieplutko 13
teresa943 Opublikowano 21 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zgadzam się z Tobą, że "prawda zawsze leży po środku"...a komentarz napisałam trochę żartobliwie (lubię żartować). Natomiast to, co napisałeś dalej, wprawia mnie w zakopotanie...po prostu się czerwienię i nie wiem, co powiedzieć...więc zamilknę... Bardzo dziękuję za plusa i za to, że jesteś wiernym Czytelnikiem :):) Miło Cię gościć. Serdecznie pozdrawiam i życzę dobrej nocki :):) Krysia
stokrotki w rosole Opublikowano 23 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2009 Nie chwal nigdy faceta, niewielu jest takich, którzy później będą się jeszcze chcieli starać, skoro już wystarczająco ich ego zostało połechtane. Zadowolony, zaspokojony i na jakiś czas starczy. Jednak Krysiu, facet skruszony jak porcelana, to chyba sprzeczność sama w sobie? Stokrotkowo:)
teresa943 Opublikowano 23 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. oj, z tą "porcelaną" to trochę nie tak...mówi się "jak słoń w składzie porcelany", czyli co robi swoim niezręcznym zachowaniem?... pozdrówki :)
stokrotki w rosole Opublikowano 23 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. oj, z tą "porcelaną" to trochę nie tak...mówi się "jak słoń w składzie porcelany", czyli co robi swoim niezręcznym zachowaniem?... pozdrówki :) widzisz, domyśliłam się. Pozwoliłam sobie tylko pójść dalej. Myślałam, że nic się nie stanie? Stokrotkowo:)
teresa943 Opublikowano 24 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. oj, z tą "porcelaną" to trochę nie tak...mówi się "jak słoń w składzie porcelany", czyli co robi swoim niezręcznym zachowaniem?... pozdrówki :) widzisz, domyśliłam się. Pozwoliłam sobie tylko pójść dalej. Myślałam, że nic się nie stanie? Stokrotkowo:) No...hehe...troszkę narozrabiał...ale zmiękł :) Lubię Stokrotki! (kuszą mnie te w rosole:))
Rekomendowane odpowiedzi