Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Niestety, Twoja zawartość zawiera warunki, na które nie zezwalamy. Edytuj zawartość, aby usunąć wyróżnione poniżej słowa.
    Opcjonalnie możesz dodać wiadomość do zgłoszenia.

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Gosława Te ludzkie troski... Od kiedy pamiętam, gdy byłem na wakacje na wsi - widzę moją schorowaną Babcię poruszającą się o dwóch kulach jak trzymając różaniec w palcach powykręcanych reumatyzmem patrzy przez okno i pełna jest troski. Bo sucho, albo cały czas pada, a bo rosa długo we żniwa trzyma i nie zdążą młócić, a bo z hedrem są kłopoty, bo cena zboża... Trochę to zmieniało perspektywę miejskiego chłopaczka. @Gosława I znów te obrazy, ten klimat. Trochę też inaczej czas płynący w tej przestrzeni...
    • @Charismafilos Dziękuję.     Co do tęsknoty - tutaj nie wyjdę na przeciw. 
    • @tie-break ze społeczeństwem to jest jak z ludźmi z przysłowia: Człowiek jest dobry, to ludzie są źli :) W moim rozumieniu zmiana zaczyna się indywidualnie, czasem niezależnie od każdego pojedynczego człowieka. Każdy może mieć inny "trigger", choć są też masowe ;) Granica między dobrem a złem przebiega przez środek mojego serca.
    • taniec z rzeczywistością niby nudna codzienność   zmrożona magia chwil uciekam przed obojętnością   zastanawiam się jak nakreślić wielki plan
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

To się zgadza, Ja się niedawno przekonałam, że jak walisz z góry jak Zeus piorunami, to nawet, jeśli teoretycznie masz rację, to i tak nikt nie będzie słuchał, i zamiast szacunku czy autorytetu zyskasz tylko niechęć i wrogość do siebie. Można nieoczekiwanie odkryć, że ktoś zacznie Cię słuchać i otworzy się wtedy, gdy wyjdziesz do niego spokojnie, z ludzkim ciepłem. Pokora rodzi pokorę. Czy dałoby się spowodować, że społeczeństwo odrobi tę lekcję?
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...