Agata_Lebek Opublikowano 13 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2009 o piątej góra - dół godzić będzie uchwycenie teraz wspólna modlitwa o grzech tam nas być nie może w piątej porze roku w motywie przemijania czy to możliwe żeby kamionkowy garnuszek mówił prawdę jedna prosta chwila i kot na kominku taki niewinny jest smalec małosolne tak łatwo się kochać
Franka Zet Opublikowano 13 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2009 Agatko, jestem chyba pierwsza czytająca. Powiem Ci tak Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Od pór roku pięknie, a smalec z małosolnymi pycha. Może za szybko komentuję ? Do przemyślenia (mojego i Twojego), pozdrawiam :))
Agata_Lebek Opublikowano 13 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Trochę poprawiłam, żeby było bardziej czytelne i bez rymu, a piąta pora roku, ponieważ niemożliwa a jednak możliwa ;) jak to w poezji ... Dziękuję za "szybkie" komentowanie, ono też daje do myślenia ;) Pozdrawiam ciepło.
Bernadetta1 Opublikowano 13 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2009 rym Agatko faktycznie był zauwazalny;)mnie ten ,,kamionkowy garnuszek'' szepczacy nie przypadł za bardzo, ale poza tym ok:):)pozdr.
Franka Zet Opublikowano 13 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czwarty wers teraz dobry, ale wcześniej grzybobranie góra-dół ? Że niby chodzicie po lesie z górki na pazurki ? Piąta pora roku, o.k. Poczekam jak się sytuacja rozwinie, może mnie ktoś natchnie interpretacją ;)
Agata_Lebek Opublikowano 13 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czwarty wers teraz dobry, ale wcześniej grzybobranie góra-dół ? Że niby chodzicie po lesie z górki na pazurki ? Piąta pora roku, o.k. Poczekam jak się sytuacja rozwinie, może mnie ktoś natchnie interpretacją ;) Grzybobranie poszło precz, las zostawię do innego wiersza ;) Dzięki Fran za ponowne wejście :))
Agata_Lebek Opublikowano 13 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Garnuszek ważna rzecz w domu i zagrodzie ;) Dzięki Beatko :) Pozdrawiam.
Agata_Lebek Opublikowano 13 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Laluna też ładnie;) Dziękuję, pozdrawiam.
H.Lecter Opublikowano 14 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2009 o piątej góra - dół godzić będzie uchwycenie teraz wspólna modlitwa o grzech tam nas być nie może w piątej porze roku w motywie przemijania czy to możliwe żeby kamionkowy garnuszek mówił prawdę jedna prosta chwila i kot na kominku taki niewinny jest smalec małosolne tak łatwo się kochać Trochę przemeblowałem tekst, myślę, że teraz jest czytelniejszy . Piękna opowieść o " grzechu " życia, o czasie zatrzymanym, utkanym z drobiazgów i chwil, o " teraz " udzielającym prostych odpowiedzi na najtrudniejsze pytania ( góra - dół ). Tak łatwo się kochać, jeszcze łatwiej - nie... Jakże często pozostajemy głusi na rady kamionkowego garnuszka... ; ) Dobre, Agatku. : )
Franka Zet Opublikowano 14 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2009 Agatko, wersja zapisana przez Lectera znakomita, uporządkował ślicznie. Zrobil się od początku do końca fajny wiersz: przez niepokoj - spokój :)
Agata_Lebek Opublikowano 14 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Twoja wersja Piotrze w 100 % zaakceptowana, choć nie było łatwo ;) Dziękuję za trafne odczytanie i pomoc :))
Agata_Lebek Opublikowano 14 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak to jest Fran, że z boku widać lepiej ;) Dziękuję.
f.isia Opublikowano 14 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2009 fakt, Lecterowe poprawki wyszły mu na zdrowie - f.isia
Franka Zet Opublikowano 14 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2009 No i fajnie, że przyjęłaś wspomaganie Lectera; wiersz jak się patrzy ( to był ulubiony zwrot Jana Pawła II). Chodzi za mną smalec z małosolnymi; niestety spełnień brak ;)
mały_dzielny_toster Opublikowano 14 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2009 Heh. Cóż mi mam rzec... Zbyt zboczona jestem na ten tekst :P
mały_dzielny_toster Opublikowano 14 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mam mini wylew!!! Zajarzyłam. Dong.
Agata_Lebek Opublikowano 14 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Judyt. Pozdrawiam.
Agata_Lebek Opublikowano 14 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Co racja to racja :) Buźka.
Rekomendowane odpowiedzi