Aleksandra Anna Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 chciałbyś dosięgnąć moich warg nastroszonych twoja drapieżna erudycja przysiadła na parapecie drażni się ze mną zwodzi zawstydza patrzę w lustro- jestem pawiooka rysy wciąż skandynawskie książki prężą zakurzone grzbiety wśród kartek rdzawe brunatne motyle mój cień jest mężczyzną jedynym który mnie toleruje
Messalin_Nagietka Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 ten mężczyzna z bokobrodami w tytule jakoś mi do opisu w wierszu nie pasuje - w końcu kobieta to napisała - z kobiecej strony - uniżam się w cień i chylę czoło MN
Aleksandra Anna Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Ależ mężczyzna w tytule wcale nie musi mieć bokobrodów... Zwłaszcza jeżeli jest moim cieniem (i jedynym który mnie toleruje). Pozdrawiam.
Messalin_Nagietka Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to po co to znaki "tyldy"w tytule? wnioskuję z wiersza, że mężczyzna ten - bezsilny i jakiś tam wgnieciony w twą wyobraźnie - proszę o wybaczenie za wyobraźnię MN
Aleksandra Anna Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Nie wiedziałam, że te znaki cokolwiek oznaczają... Bezsilny? Nie, nie, wręcz przeciwnie... Pozdrawiam.
Messalin_Nagietka Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. te znaki to tak sobie z nich wydumałem jedynie MN
Marta Magdalena Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Ten pomysł z bokobrodami jest genialny! (tej samej autorki: ~kobieta~ z kolczykami ~malarka~ z pędzlami? :) ) A może to takie wąsiki sumiaste? Albo jego "drapieżna erudycja" :):):)
Messalin_Nagietka Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ~?~ - anielskie przedstawienie tegoż co wiecznie z zapytaniem i skrzydłami związane MN
Coolt Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Dla mnie tyldy to zabieg estetyczny i niech tyle wystarczy,bo niedługo zaczniemy analizować czcionkę i wielkość liter, jako niezwykle ważne przy interpretacji ;) Ładnym językiem napisane, zastanawia mnie 3 strofa, jak się mają pierwsze dwa wersy, do ostatnich dwóch?? Pawiooka:dumna,żądna bycia piękną... czy wręcz symbol Hery? :) rysy skandynawskie:ostre,twarde? jako rysy duszy... próbuje to sobie jakoś ułożyć,ale jednak pozostaje wrażenie,że brakuje tam jakiegoś łącznika. pozdrawiam serdecznie Coolt
Aleksandra Anna Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 ~~ - te znaczki były jedynie dla ozdoby, ale jak widzę, przy odrobinie fantazji, mogą mieć wiele ciekawych znaczeń... ;) Dziękuję za opinie, pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi