Roman Bezet Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Witay Kowalsky :) Słuchaj innych, słuchaj - tytuł jest... (wiesz do czego :); myślę, że sama "Róża" wystarczy - "mała planeta" jednoznacznie wierszyk przyczepia do Księcia; "ambrozja diabła" taki niby niechcący oksymoronik, ale zbyt podniosły, dalej jest "mdła nuda" jakby z innej bajki - pomyśl jeszcze nad tym; instrumentacja: tutaj bym popracował, w tej "prozie" jest melodia, ale łamie się w kilku miejscach, np.a bo to drażniące sam na sam z myślami gdy nie ma po co pytać ‘co o wszystkim sądzi’ raczej: nie ma po co pytać 'co o wszystkim sądzi' (gdyby nie to co-co-kanie! więc jakoś inaczej), tudzież początek (chodzi o "w kącie"). Fajny pomysł, "ładny" język (w tym znaczeniu normalności pięknej), ta pointa, którą widzę, ciacha równo! pzdr. bogdan
Michał Kowalski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. rozgrzebię na nowo... cieszę się, że konsekwentnie próbujesz mnie czegoś nauczyć - co do podniosłości (mimo, iż doskonale wiem o co Ci chodzi..:)) sądzę, że podniosłość wspomnianego wersu nie odstaje od podniosłości tematyki... i co do tytułu - 'cholera... a tak mi się podobał...' ;) żal biedaka pozdrawiam i kłaniam się covalsky [sub]Tekst był edytowany przez Michał Kowalski dnia 27-07-2004 22:01.[/sub]
Emilia Zone Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 niop i jest lepiej :)) chociaż ja bym w ogóle zostawiła "bardzo pusta flaszka" bez ambrozji diabła ale tak strasznie nie przeszkadza w wierszu (wiesz że chodzi o truciznę można się domyślić z nast. zwrotki :)) hmm.. i po poprawkach całkiem całkiem :)) niop.. to daję piąteczkę :) pozdrawiam Emilka
Michał Kowalski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. piątkę czego :)? dobrze, że można odnotować progres, cieszę się - praca trwa... ciągle kombinuję pozdrówka kowalski
Emilia Zone Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hmm.. a czego by Pan chciał?? :)) tak jak w szkole stopnie od 1-6 :)) punktacja :)) to Pan ma za ten wiersz 5 :)) bo mnie nie powalił na kolana :) pozdrawiam Emilka
Michał Kowalski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 'hmm.. a czego by Pan chciał?? :))' przecież i tak się publicznie nie przyznam 'tak jak w szkole stopnie od 1-6 :)) punktacja :))' wiem wiem...:) wszak jestem w wieku szkolnym to Pan ma za ten wiersz 5 :)) bo mnie nie powalił na kolana :) "Na kolana chamy, śpiewa Lucjan Pavarotti" nie mam głosu... 'pozdrawiam' ja równiez
Emilia Zone Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hihihi nie wiedziałam że jest Pan taki dowcipny :)) świetny komentarz :)) a niech się Pan przyzna (przecież po to sprowokowałam) :)) pozdrawiam Emilka
Rekomendowane odpowiedzi