anna_rebajn Opublikowano 5 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 zazieleniłam się świeżością trawników parkanów pokrytych krzewami czułością wiatru do brzóz stojących wzdłuż drogi gładką powierzchnią łąk i pól nasyciłam żywym odcieniem mleczów bocianem z nogami jak patyki w czerwonym kolorze nieśmiałością stokrotek w ogrodzie psem co ogon jak kota chce gonić grządką z kwiatkami truskawek dziś białych a jutro czerwonych krzyżem pod starym kasztanem bo Jezus jak chłopczyk rumiany lasem prześwietlonym słońcem a przez to ciekawym uśmiechem który spłynął z twarzy wprost w kałuży plamę bzyczeniem małej pszczoły nad płatkiem jaśminu wciąż mało zachwytu nad światem
Grażyna_Kudła Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to prawda Zycia nie starczy, żeby się wszystkim nacieszyć Pozdrawiam
teresa943 Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 wciąż mało zachwytu nad światem wprowadziłaś mnie w zachwyt :) jak ja uwielbiam takie klimaty...cudownie :) pisz Aniu więcej takich, pełnych zachwytu, porwij...świat jest naprawdę piękny, tylko trzeba umieć, tak jak Ty, patrzeć :) Bardzo misie :))) pozdrawiam serdecznie - Krysia
Baba_Izba Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 Żeby to wszyscy umieli, tak się zachwycać! "wciąż mało zachwytu nad światem" - dla tych, którzy mają oczy i serca otwarte. Serdeczności - baba
Bernadetta1 Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 mnie sie troche mniej podoba niz inne Twoje wiersze...tym razem troszke gorzej.pozdrawiam:)
aluna Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 Piękny ...koniec i kropka!Poproszę o więcej!!! Uściski!
Waldemar Talar Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 Człek jest tak zachłanny że zawsze mu mało tego co go otacza a zwłaszcza piękna o którym mowa w wierszu. Tak miło się czyta że brak mi słów pochwalnych. Więc powiem krótko Anno - super . udanego dnia życzę
anna_rebajn Opublikowano 6 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To dobrze, że podoba ci się mniej od innych. To powód, żeby starać się pisać lepiej :-)) Dziękuję. anna
anna_rebajn Opublikowano 6 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Uczę się pisać bez rymów. To takie małe eksperymenty. Mam w głowie pierwszy wers i spisuję myśli, a potem poprawiam, poprawiam, poprawiam...
anna_rebajn Opublikowano 6 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to prawda Zycia nie starczy, żeby się wszystkim nacieszyć Pozdrawiam Starczy życia, tylko trzeba je próbować właściwie wykorzystać. Tak patrzeć, żeby widzieć :-)
anna_rebajn Opublikowano 6 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Umieją Babo - tyle, że każdy zachwyca się czym innym.
anna_rebajn Opublikowano 6 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jak będzie więcej, to ci się wkońcu znudzą aluno ;-)
anna_rebajn Opublikowano 6 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Po takim kometarzu dzień był udany.
Boskie Kalosze Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Piękny wiersz. Ujmuje prostotą i liryzmem jak najpiękniejsze wiersze Jana Twardowskiego ale tu jest jeszcze coś więcej - niepowtarzalny kobiecy wdzięk :) Pozdrawiam.
anna_rebajn Opublikowano 6 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Piękny wiersz. Ujmuje prostotą i liryzmem jak najpiękniejsze wiersze Jana Twardowskiego ale tu jest jeszcze coś więcej - niepowtarzalny kobiecy wdzięk :) Pozdrawiam. No no no - a spodziewałam się po tobie profesjonalnej, obiektywnej krytyki. Zaskoczyłeś mnie. Traktuję komentarz jako komplement i nie przyzwyczajam się ;-).anna
Boskie Kalosze Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Za takie zazwyczaj tu się obrywa :) Poza tym wiersz jest naprawdę piękny, trudno w tym przypadku doszukiwać się jakiś łamańców stylistycznych czy podwójnych metafor bo nie o to chodzi, a nawet szkodzi(łoby). Pozdrawiam.
maria nika Opublikowano 7 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2009 ...czułością wiatru do brzóz stojących wzdłuż drogi Jak pięknie można zachwycić się...spoglądając wokół... Podoba się...pozdrawiam ciepło
Toby Opublikowano 7 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2009 krzyżem pod starym kasztanem bo Jezus jak chłopczyk rumiany z Twojego tortu wybrałem sobie ten piekny fragmencik :) kłaniam się.
anna_rebajn Opublikowano 7 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja też ten sobie upodobałam :-), więc rozumiem i dziękuję.
Rekomendowane odpowiedzi