Jimmy_Jordan Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2009 wina nie było. amfory soli bezskrzelne głębie. w ogrodzie zapach jodu. zaczepiałem morskie fale. załamane spienione biły o wnętrze czaszki cała ty - kiedyś - sentyment - na trzeźwo nie wyjdę z wody - zagajam do zwłok Penelopy wina nie było w zamęcie wiatr zerwał wieńce z głów z rąk prąd wywiódł liry a wina nie było a była wina.
Danka Kot Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2009 [ komentarz został usunięty przez administrację portalu ]
aluna Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Fajnie zawiałeś ...winem...winą..?! a może by tak w puencie.. ...była wina... Serdecznie!
teresa943 Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Jimmy! Czółko! "wina nie było"...to powtórzenie jest aż nadto wymowne...a jednak...wina... dobry wiersz! Serdecznie pozdrawiam :) Krysia
egzegeta Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Jimmy zamiast pachniało, zrobiłbym - w ogrodzie zapach jodu, no i sugestia o winie /w znaczeniu culpa/ w ostatnim wersie chyba godna przemyślenia - jeśli oczywiscie nie rozwali sensu:)) pozdrówki
Jimmy_Jordan Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. pozytywny? ;P a możze być zdrówko Jimmy
Jimmy_Jordan Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. bardzo podoba mi sie pomysł ddzięki i zdrówko, Jimmy
Jimmy_Jordan Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki Krysiu, już nigdy nie zwrócę sie do Ciebie per Teresa ;P zdrówko Jimmy
Jimmy_Jordan Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. racja, racja, lepiej zabrzmi i wieloznaczność zagości, rozważałem to pisząc tekst, ale kiedys już oparłem jedenz uworów na tej grze znaczeń: wino- wina,, więc miałem opory, zdrówko, Jimmy ps nie wiem czy dostałeś priva, tomik jest bardzo, a może i bardziej.
teresa943 Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki Krysiu, już nigdy nie zwrócę sie do Ciebie per Teresa ;P zdrówko Jimmy Bardzo mi miło, Jimmy :)
Toby Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2009 od wina do winy tylko jeden krok-widać... pozdrawiam :)
Grażyna_Kudła Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. sól zamiast miodu, czy też wina? myślałam o mewach, ale jeśli w ogrodzie, to gołębie mogą je przypominać czyżby peel miał poczucie winy, że nie czekał tak wiernie jak Penelopa? Penelopa żyje w nas, kobietach wiernych, które potrafią czekać Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi