teresa943 Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2009 majowy słowik kląska rzewnie łka stara płyta i z samotnością pląsa sentymentalna cisza od dawna białe noce są przeraźliwie zimne gdy pod sierocym kocem garnie bezsenność singiel marząc na cztery czwarte wysącza kielich z winem ma wciąż chęć nieodpartą kołysać rytm z dziewczyną gdy w nocy luna stary roznieca pokus światło tak trudno jest bez pary przetańczyć nocne tango
Bernadetta1 Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2009 pewnie ze zatanczy:) Twoja nowa rymowana odsłona- nie powiem zaskoczyla mnie:) ...cieply, subtelny wiersz Krysiu:)
teresa943 Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo mi miło Beatko. Serdecznie dziękuję i pozdrawiam :)))))) Krysia
Marlett Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Teresko Dołączam do pląsów:) Nieco inny wiersz w Twoim wydaniu. Lekki dobrze się czyta:) PozdrawiaM.
teresa943 Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miło pląsać w towarzystwie :) Czasami trzeba urozmaicić menu...lekkim daniem:) Cieszę się, że lekko się czyta. Dziękuję :) POzdrawiam Marlett.
Oxyvia Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Bardzo mi się podoba: rytm, rymy, taneczność, śpiewność, smutek, "singielizm nocny"... - bardzo mi to wszystko bliskie. Uwielbiam takie poetyckie piosenki. Super!
teresa943 Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miło czytać taki komentarz na dobranoc. Z calego serca dziękuję :)))) Serdecznie pozdrawiam.
Baba_Izba Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2009 No, inny od tych "Twoich" dotychczasowych, ale mnie bardzo zaskoczyłaś, bo rymowany, i to w sposób bardzo ładny, lekki, finezyjny. Gratuluję Krysiu! Bardzo mi się podoba. Ściskam - baba
teresa943 Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Droga Izo, Twoja opinia jest bardzo budująca. Zawsze obawiałam się "częstochowskich", więc raczej unikałam publikowania "rymowanek"... zaczynam nabierać odwagi po takich komentarzach, bo przyznam, że lubię rymować :) Dziękuję. Ściskam serdecznie- Krysia
Oxyvia Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Rymuj koniecznie, Krysiu, jeśli lubisz. Nie trza się bać krytyki. Jeśli coś się nie uda, to zawsze można poprawić albo wziąć pod uwagę na przyszłość - krytyka pomaga, jeśli jest konstruktywna. A innej się nie słucha - i już. :-) Zaś sztuka rymowania ostatnio upada. A to wspaniała sztuka. Ja uwielbiam dobre wiersze rymowane. Nic tak nie dodaje melodii, płynności i wyrazistości poezji, jak dobrze skrojone rymy. Dlatego ludzie je kultywują od zarania mowy.
Martha P. Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Czytając odniosłam wrażenie podobieństwa do swojej sytuacji ;) Podoba mi się użycie motywu tańca, sama go nieraz stosuję, bo w tańcu jest cała magia,emocje, żar...szczególnie w tangu. Rymy w porządku, nie uważam je za "częstochowskie". Pozdrawiam, Marta
teresa943 Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Joasiu za ten wspierający komentarz. Sama to czuję, że sztuka rymowania jest coraz bardziej zapominana. Masz rację, że dobre wiersze rymowane stwarzają okazję do przeżywania poezji niemalże wszystkimi zmysłami. Od czasu do czasu czuję potrzebę wyrażania myśli słowem pląsającym "leciutko na palcach". Ten wiersz powstał z przerobienia mojego dawnego, dziś wydaje mi się, suchego białego wierszyka. Cieszę się, że się podoba. Serdecznie pozdrawiam :)) Krysia
teresa943 Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak. Motywem tańca można wyrazić bardzo wiele. Dla mnie zastosowanie tańca jest już samo w sobie metaforą. Dziękuję za pozytywną opinię. Serdecznie pozdrawiam:) Krysia
Danka Kot Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2009 [ komentarz został usunięty przez administrację portalu ]
Jacek_Suchowicz Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a może wiersze pisać dobierać rymy słowa bo wtedy znika cisza i jest to coś od nowa już pióro daje pary jest fraza nie za długa a księżyc - fagas stary zalotnie okiem mruga gratuluję pisz dalej pozdrawiam Jacek
teresa943 Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a może wiersze pisać dobierać rymy słowa bo wtedy znika cisza i jest to coś od nowa już pióro daje pary jest fraza nie za długa a księżyc - fagas stary zalotnie okiem mruga gratuluję pisz dalej pozdrawiam Jacek Jacku! Dziękuję za rymowany komentarz i zachętę do pisania; prawdę mówiąc to trochę zapatrzyłam się na Twoje... i rymowanki mnie na nowo (kiedyś lubiłam ) zaczęły wciągać. Serdecznie pozdrawiam. Krysia
Bolesław_Pączyński Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Gdy natchnienie dech zapiera w pełnej piersi weny i na moment czas zamiera myśl Twa nie ma ceny. W swych ramionach ukołyszesz wypieszczone słowa, pisz bo bardzo pięknie piszesz barwna Twoja mowa, Podoba się bardzo, poezja. Pozdrawiam serdecznie Teresko.
teresa943 Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jestem wzruszona Twoim rymowanym komentarzem, w którym zawarłeś pozytywną ocenę. Dziękuję Bolesławie :) Twoja mowa inspiruje do pisania. Serdecznie pozdrawiam.
Wiechu J. K. Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Chętnie z tobą zatańczę...gdy w nocy luna stary roznieca pokus światło ;-))) Pozdrawiam, Wiechu
teresa943 Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No widzisz, Wiechu, pod jednym księżycem...można odnaleźć tancerza :) więc przetańczmy tę noc do białego rana....hehe, taka wirtualna para ;-)) Dziękuję. Serdecznie pozdrawiam. Krysia
Rekomendowane odpowiedzi