Przemysł Ś-wiersz-cz Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Gatunek nasz Homo Myślącym się zowie Obłudy zwierzęcej wciąż jednak jest pełen... Prawdę dziś rzekłeś Że słowo jak sztylet - może mięso kroić, Może przeciąć żyłę. Pytanie jedno, które się nasuwa - czy mięso zwierzęce? (bo w ludzkim twa zguba...) Póki tak być będzie Spokoju nie zaznasz Jeśli szukasz pokoju Nadto dziewiczego... Nie ostatni raz Kain Zabijał bliźniego... Byś się Ablem nie stał Życzę ci ja jednak Bowiem Ziemię krew jego Po dziś dzień przenika... Jedna ta wystarczy, po cóż więc i twoja?
Pomyłek_Stokrotny Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Smutne rzeknę ci słowo... Jak ziemia krwią i prochem żyzna, tak poezja cierpieniem... Brakło zorzy, usmiechu W tych naszych poezjach.. Może z tego pośpiechu, Może świata presja... Czasem marzę świat zatrzymac, Ani kroku nie iśc dalej, Stac i patrzec jak zię zżyma, Stac i nie iśc nigdzie...wcale...
Przemysł Ś-wiersz-cz Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Przestać kroczyć świat zatrzymać Stać się drugim Kopernikiem... Ścieżka życia pełna kolców A poezja jej przeżyciem. Jednak wierz mi - sam nie jesteś Wszyscy cierpią jawnie, skrycie. Jedni silni, drudzy słabi Inni uciekają podle Gdy śmierć ukojeniem ich mami. A ty krocz, Poeto, krocz, Czy w twej duszy Czarne chmury Czy też może przejaśnienia Krocz, nie przejmuj się cierpieniem w Poezji znajdź zdrój upojenia. Mnie nie nazwą Optymista Mnie nie nazwą Miłośnik Życia Chciałem przepływać już Styksu wody... To jednak życie w tej grze w pokera Dało ku swej wygranej powody. Dlatego mówię ci Mówię szczerze Czerp z najmroczniejszej nawet Poezji Blask i spoglądaj na jej piękne rubieże. Oglądaj zachody nad polami bitew Patrz jak czerwień miesza się z czerwienią Jak piękno płynie z tej brutalności Jak wilki spojone krwią się rumienią. Patrz jak za rok, może lat tysiące Jak wyrosną kwiaty na zielonej łące. Spytasz: Gdzie ta czerwień Gdzie znikło cierpienie? Z niej się Piękno zrodziło Zrodziło Istnienie...
bazyl_prost Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2009 jadem skończona ta biba tu perfumerii wrota przeprasza kot wymiotował zdrowia mu życzę chyba
Przemysł Ś-wiersz-cz Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Oto brutalne wtargnięcie Rozsądku Głos się rozlega... A kotu ta sama choroba Ciągle a ciągle dolega?
Pomyłek_Stokrotny Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2009 W Tobie Poeto, wiem to, Ból istnieia i bytu ciągle się ucieleśnia... I mnie bliski rodzaj bardzo ten cierpienia; przytak, dowód w mych pieśniach. Skruszyłem już peta własnej wybitności, czytaj:jej złudzenia; przeszłośc kajdaniarska drogą do wolności, do jej zrozumienia. Piszesz mrocznej poezji...? Tak...świat mrokiem spowity perwersji, herezji... Jest jednak nadzieja, jakby gejzer światła Ukryty głęboko gdzie nie sięgnie oko... Ale mamy ducha; temu Styks niestraszny, żadna Nieuchronnośc... Cóż, zbierajmy kwiaty i na granic polach Życia i Śmierci, Zła i Dobra, Łez i Radości; Poety Manifest i Jedyna Wola...
Pomyłek_Stokrotny Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2009 pozdrawiam i kota bal trwa dalej kot tylko chorował gdy każdy żarł szalej niech trwa biba powinna...chyba..?
Przemysł Ś-wiersz-cz Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Kot zdrowieć powinien Impra ciągnie się dalej Żołądek na smycz Kocie nasz - zaszalej! A do ciebie wracając Bracie Pomyłek Stokrotny, Tak - istnieje nadzieja I żaden z niej obłok ulotny. To w duszy Poety Nadzieja Szansa na ocalenie A temu, kto nie doceni - Niech się dzieje zatracenie! To z tej rasy chwalebnej Początek wywodzą wszak Wieszcze...
Pomyłek_Stokrotny Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Przemysł fajnie piszesz, tak bratnio. Uwielbiam ten styl. To jest to. Mam nadzieję, że się jeszcze spotkamy na forum. Hejka.
Rekomendowane odpowiedzi