Piotr_Strzałecki Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Nie do rymu nie do taktu niczym twarz moja w Twoim oku obraz codzienności w odbiciu szarozielonego nieba Zapominasz się czasem i uśmiechasz się do mnie do wszystkich Zapominaj się częściej proszę Tak pięknie można o Tobie pisać nigdy jednak dosyć pięknie To tak jakby próbować cały ocean jednym łykiem A najładniej można o Tobie milczeć Nie zamykaj oczu Tak promiennie w nich wyglądam...
bazyl_prost Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2009 pierwszy krok do astmy i innych schorzeń ktoś się kiedyś zachwycał jak to ludzie umierali usmiechnięci ,no ale miłość tylko jaka, no zdrowa ostatnio no
Piotr_Strzałecki Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Y... a mógłbyś przetłumaczyć na polski? Z góry dzięki ;)
ula Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2009 podobają mi się dwie całostki, mam na myślizapominaj się częściej proszę to tak jakby starać się (o?) cały ocean jednym łykiem ale reszta to już nie bardzo, takie trochę ciapci ciapci.. no, ale to tylko tak subiektywnie pozdrawiam:)
Piotr_Strzałecki Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Nie, bez "o". to cały, pełny równoważnik zdania :P "starać się cały ocean jednym łykiem" - w domyśle - wypić.
Baba_Izba Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Niezmiernie podoba mi się "twarz moja w Twoim oku" Przy odpowiednim oświetleniu, w czyjejś źrenicy, możemy się przejrzeć jak w lustrze, tylko w zmiejszonym wymiarze. Trochę za dużo w wierszu "się". Nie mam pomysłu, ale warto się zastanowić, jak to zmienić, bo warto. Ogólne wrażenia po przeczytaniu, w moim odczuciu pozytywne, wiersz mi się podoba. Pozdrawiam - baba
Piotr_Strzałecki Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Starać się, można zamienić na próbować. A na te "Zapominasz się" i "uśmiechasz się" nie mam pomysłu" Ale dzięki :)
Rekomendowane odpowiedzi