Malena Lebrun Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 awanturuje się barczysty przechodzień ulicy cieni drzew patrzy jak mała czarna kawa na jego spodniach słyszy przelatujący uśmiech ludzkiego rozumu czuje uschniętą rękę kościotrupa na murze bólu całuje gradem deszczu rozpuszczone kamienice gwałci rozczochrane wiatrem wierzby spadające zabija tłuste pośladki małych ludzkich królików gnije
Krzysiek Kubica Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jakoś nie mogę rozgryźć tego utworu... pewnie przez późną porę, a raczej wczesną :-))) bo pieją już koguty... tylko powyższy fragment do mnie dociera... bo ja uwielbiam deszcz za to że zawsze na mnie leci!!! Kładę się spać, zrobię jeszcze jedno podejście do tego utworu, tak już bardziej na trzeźwo :-))) Pozdrawiam ciepło xysiu
Malena Lebrun Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 tak myślałam, że będą problemy z interpretacją dziękuje mimo wszystko za komentarz
Michał Kurdyk Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 hmmm jeszcze nie moge się w 100% wczuć.. ale się staram.. ma głębsze znaczenie to co Pani napisała.. i postaram się go odnaleść.. na razie mi się podoba na 50% bo tylko na tyle jeszcze go kumam.. troche słąby jestem w rozszyfrowywaniu.. choć lubie taki styl pisania.. zawiły i nie banalny.. tajemniczy.. dla mnie może pani tak właśnie pisać.. :D
Michał Kurdyk Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Mam pytanie.. czy ten wiersz mówi o pedofilach lub gwałcicielach ?? bo już nie wiem jak się kierować w zrozumieniu tego wiersza.. jak dla mnie to o pedofilu który wyglada niemalze jak skin.. oczywiście mogłem się pomylić w reinterpretacji tego wiersza...
Malena Lebrun Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie bardzo się pomyliłeś, chodzi mi bardziej o "złego" człowieka, który może być wszystkim, pedofilem, gwałcicielem, nawet mordercą - wszyscy oni mają jak dla mnie podobną osobowość
Malena Lebrun Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. więc co to jest poezja? czy naprawdę ma zasady gramatyczne?
Malena Lebrun Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wartość artystyczna - kolejne względne pojęcie już od dawna nikt nie potrafi ani nawet nie podejmuje sie precyzowania tego typu terminów dziękuję za komentarz
Malena Lebrun Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tobie się nie podoba, a mnie tak, więc jest względne
Krzysiek Kubica Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Uważam że poezja to nie przepis na jajecznicę i nie musi być przez wszystkich zrozumiała, a już z pewnością nie musi być identycznie interpretowana!!! Możliwość różnej interpretacji tych samych słów to właśnie główna cecha dobrego wiersza :-))) Stwierdzam z całą pewnością, że wiersz ten bezwzględnie mi się podoba, choć względne jest to czy go do końca właściwie rozumiem... ale to już mój problem, tak samo jak i tych, co tego nie rozumieją :-))) Pozdrawiam wszystkich serdecznie xysiu
Malena Lebrun Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Kuba Boryczka Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 przeintelektualizowany popis, jak dla mnie. i komuś się tu coś pomyliło, chodzi mi o Pan Krzysztofa, wszak sztuka to komunikacja, i to jest podstawa, Pańskie słowa brzmią niestety śmiesznie wobec tego faktu. zdravim
Malena Lebrun Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Rekomendowane odpowiedzi