Wiechu J. K. Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Znowu rozczarowaniem zapachniało Powietrze Świeżym odorem lepsze No i co z tego Powiedziało moje serce Zahartowane kułakami życia Czym więcej Rozczarowań i kułaków Zdziwienie w proch się obraca Znużenia pospolitego Cóż w tym dziwnego Ha, ha, ha... Ironicznym bólem - śmiechem Zaskwierczało w ustach nagle Bulgoczącym zrozumieniem Może obojętnością gorącą Zimną, ale piekącą Obojętnością... Czemu więc doskwiera Prawda ta dziwaczna Oplątuje dookoła Ruchy krępuje Szarpie i rwie Za każdy odruch zła Za kłamstwa szydzenie Rozczarowanie Odróżnienie Prawdy od kłamstwa Dobra od zła Ha, ha, ha... Chciałem się zaśmiać Z samego siebie A może z tego wszystkiego Co było, jest i będzie Nie, nie był to śmiech To w oczy mi zajrzała prawda Prawda i błysku jawa Tak, myślałem, ze to śmierć - kostucha Szydziła od ucha do ucha Przegrała Prawda i Światłość zwyciężyły Śmierć jest tylko cieniem Przemijania tchnieniem Zwyczajnym odchodzeniem Przechodzeniem do lepszego życia 1999
Judyt Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2009 ciekawy, zwłaszcza pierwsza zwrotka, taka gdzie spotyka nas ludzi to co krok praktycznie, pomyślałabym jednak nad formą, bo się przyczepią czepiaje(:(czepiaje to nowy gatunek ptaków tej wosny), tyle o ile, serdecznie J.
aluna Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Przełożyłeś Wiesławie w wierszu myśli tęskniące na ...prawdziwe doczesne i po... "Prawda i Światłość zwyciężyły Śmierć jest tylko cieniem Przemijania tchnieniem Zwyczajnym odchodzeniem Przechodzeniem do lepszego życia " ŚWIĄTECZNIE!
Wiechu J. K. Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ten gatunek 'czepiaji' nie jest chyba nowy, ale nawet jak się konstruktywnie przyczepią to będzie do zniesienia pozdrowki serdeczne ;-) wiechu
Wiechu J. K. Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam cię Aluna tak, Wielkanocne przebudzenie, 'prawidziwe doczesne i po...' na zawsze, i oby się nam wydarzyło niechybnie pozdrawiam Wiechu
Rekomendowane odpowiedzi