aluna Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2009 trochę soli pieprzu szczypta lubczyku i bazylii kropelki cytrynowego soku przelane słodyczą bez smaku aż dziwne zawsze lubiłeś miks dzisiaj dam psu nie dla mnie gorycz
Baba_Izba Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Protestuję w imieniu pieska. On też nie byłby w stanie takiej mikstury spożytkować, zresztą psu nie wolno słodyczy dawać! Przykro mi, lecz nie bardzo rozumiem myśl przewodnią, pozostawiam ślad przeczytania pozdrawiam - baba
aluna Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki Droga Babo za czytanie ...samo życie tylko w wydaniu....tyle starania a tu kaprysy! A pies happy! W początkach było: mieszałam trochę soli pieprzu szczypta lubczyku i bazylii kropelki soku z cytryny przełamałam słodyczą nie smakuje aż dziwne zawsze lubiłeś ten miks dzisiaj zje go pies nie postaram się już bo i po co smak goryczy dla mnie ĆIEPLUSKO!
Baba_Izba Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Piesek pewnie tylko pretekstem, chyba pewien pan zasłużył sobie? Tu i tam i ówdzie, próbował, smakował? Heeej - baba
aluna Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Żaden pan ...mąż ...! A piesek skorzystał...! PROMIENIŚCIE!
Rachel_Grass Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zastanawiam się czysto fonetycznie, co to za stwór, taki dwuwers :D
aluna Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Dzięki Rachel za wzgląd ...to może rozdzielę ?! Pozdrawiam!
Almare Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zastanawiam się czysto fonetycznie, co to za stwór, taki dwuwers :D On się nazywał Miks - podmiot liryczny; został wymiksowany przez autorkę przy pomocy psa i pieprzu. Cytuję: spieprzaj Miks, bo psem poszczuję. :)) a, jak to odczytałem, to proste, dodałem przecinek po "lubiłeś"; "miks" z małej litery odczytałem jako pogardę i niechęć autorki do podmiotu lirycznego - Miksa.:)) czyli tak: zawsze lubiłeś, Miks! dzisiaj dam psu ( ciebie Miksie, podły, pisany z małej litery) kłaniam się i uśmiecham, licząc na wybaczenie, ole! :))
aluna Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Dzięki Almare za wnikliwe czytanie! Moks ...to tylko mieszanka przypraw , a co do liter to nie podkreślam naczenia podmiotu...!Wskazuje w wierszu na MOJE starania dla podmiotu ...wzgardzone ...chimerami ...! A pies na pewno skorzystał!Nie ma tego złego...! Pozdrawiam!
zak stanisława Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2009 aluno, jak miło że wiersz jest powodem śmiechu, a tak poważnie to ja też nie dałabym psu ino panu miksowi hihi fajnie cmook
aluna Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Dziękuje za miłe odwiedziny stanisławo! Cieszę się ze bawi ...jak pisałam wręcz przeciwnie...!Dzisiaj ...dystans...! Ciepluteńko!
zak stanisława Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wiem , kochana, też tak mam, ale co tam wiosna, ptaki spiewają to i humor dopisuje cmook
aluna Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wiem , kochana, też tak mam, ale co tam wiosna, ptaki spiewają to i humor dopisuje cmook U mnie także Droga poetko...jutro woooolne...myję okna ...!!! To dopiero ha...ha...! DOBREJ NOCKI!
Jan Neck Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czyżby trzeba było nadawać życiu smak? Ależ nie warto wybrzydzać, gorycz też jest potrzebna, czasem bardziej niż słodycz bez smaku. Pozdrawiam ciepło.
aluna Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Dziękuje Janku za czytanie i komentarz!W życiu potrzebne są wszystkie smaki ...wtedy wiemy że żyjemy! Serdeczności!
Ewa_Kos Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2009 mini urocze, ale nie karz psa takimi przysmakami - niestrawność gotowa!!! Serdecznie pozdrawiam:)) Ewa.
aluna Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Dziękuje Ewo za czytanie !A pies skorzystał ...nie było tak źle..!Serdecznie za mini...! Cieplutko!
Rekomendowane odpowiedzi