Lena Achmatowicz Opublikowano 30 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2009 w najwyższych rejonach genealogii ojciec podpiera na noc gałęzie w październik ulatują jabłka matka podnosi palec na wiatr w oknie skrzydłami zamyka dom
bestia be Opublikowano 30 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2009 Niestety nie potrafię ustosunkować sie do wiersza, nie potrafie go zrozumieć, ale może to moje braki wiedzy, jednak: serdecznie pozdrawiam bestia
Wałodzia Opublikowano 30 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Reszta to już poezja. Naprawdę nie mogę się przyczepić:) Zaczyna się metaforą najwyższcyh lotów i za bardzo nie opada aż do końca. Za dużo skromności - warsztat zbędny. Pozdrawiam, pochylon z czołem bijącym w ziemię.
Tomasz_Piekło Opublikowano 30 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2009 Rodzina, dom, ojciec oparcie , matka schronienie. Piękne obrazy, tylko puenta dla mnie kłopotliwa.
Wilcza Jagoda Opublikowano 30 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. czytam, że oboje już w niebie? niezle sobie radzisz Leno, pięknie pozdrawki od Jagody
Krzysztof_Kurc Opublikowano 30 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2009 Piękne dwie pierwsze zwrotki, widzę je i czuję. Natomiast ostatniego wersu nie rozumiem. Dla mnie jest zbędny. Pozdrawiam serdecznie KKK
teresa943 Opublikowano 31 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2009 wspomnienie rodzinnego domu i rodziców, którzy odeszli... pointa zagadkowa, ale pokuszę się o interpretację - peel(ka) modli się za nich albo oni zerkają z nieba oczywiście to tylko popuszczone wodze mojej wyobraźni, a wiersz dobry pozdrawiam :)
Lena Achmatowicz Opublikowano 31 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2009 ostatniego wersu nie ma. bicie w serce na niebie - coś jak reanimacja czegośtam. chęć wiary? no coś wokół tego. nie sprecyzuję.
Judyt Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2009 podoba się całość nie tak do końca wiadoma po ludzku, J. serdecznie
Baba_Izba Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Piękny wiersz, z powodzeniem mógłby inspirować malarza. Urzekający. Serdecznie pozdrawiam - baba
Rekomendowane odpowiedzi