Michal Mis Opublikowano 29 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2009 "Owszem byłem w rajskim ogrodzie, lecz oznajmiam wszem i wobec: nie kusiłem Ewy jabłkiem, dla mnie też nie było zbyt wygodne by ludzie posiedli wiadomości dobrego i złego (szczególnie chodzi o to pierwsze); I dlaczego miałbym być wężem? (nawiasem mówiąc nie pojmuje tych uprzedzeń w stosunku do niektórych zwierząt); powiem że po prawdzie, choć pewnie zabrzmi to nie skromnie, w swojej postaci na kusiciela nadaję się bardziej. Mam przysiąc na… biblię? wolne żarty panowie sędziowie, przecież to będzie niezbyt zobowiązujące że tak oględnie powiem." Na tym zakończono przesłuchanie dnia ósmego, miesiąca maja, roku (Tu tekst nieczytelny), następna rozprawa odbędzie się nie wiadomo kiedy, z powodu opętania składu sędziowskiego.
Michał_Kućmierz Opublikowano 29 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2009 Na poziomie Scooby Doo :) pozdrawiam M.
Bernadetta1 Opublikowano 30 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2009 mnie sie tez niestety nie widzi:(pozdr.
BARBARA_JANAS Opublikowano 30 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Pancolek Opublikowano 30 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2009 Niestety, nie wyszło to najlepiej
Wałodzia Opublikowano 30 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2009 Wielokropek lepiej tak: "przysiąc... na biblię!". Ogólnie nie jest źle, ale to chyba wciąż nie poziom PW. Pozdrawiam.
Lena Achmatowicz Opublikowano 30 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2009 mialam sto lat temu kolegę Michała Misiaka. no i ta tematyka, tez przemawia za moim kolegą. :) miło mi się skojarzyło, a tekst... kiepski:)
JacekSojan Opublikowano 31 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2009 KONIECZNIE COŚ trzeba zrobić z tym tekstem, koniecznie, bo ma zadatki na pyszny wiersz; tu zazdrostka za pomysł - co za potencjał poetycki! teraz to tylko wyzyskać we właściwy w formie sposób, bo tu głównie formalne sprawy psują odbiór...małe korekty wystarczą; a gdy autor wróci do warsztatu to i ja tam pójdę z sugestiami; ech! J.S
Agata_Lebek Opublikowano 31 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2009 Propozycja : Owszem byłem w rajskim ogrodzie, lecz oznajmiam wszem i wobec: nie kusiłem Ewy jabłkiem, dla mnie też nie było zbyt wygodne by ludzie posiedli wiadomości dobrego i złego I dlaczego miałbym być wężem? (nawiasem mówiąc nie pojmuję tych uprzedzeń w stosunku do niektórych zwierząt); pewnie zabrzmi nieskromnie, ale na kusiciela nadaję się bardziej. Mam przysiąc na… biblię? wolne żarty panowie sędziowie, przecież to nie będzie zbyt zobowiązujące Na tym zakończono przesłuchanie dnia ósmego, miesiąca maja, roku (tu tekst nieczytelny), następna rozprawa odbędzie się nie wiadomo kiedy, z powodu opętania składu sędziowskiego. Pozdrawiam :))
mały_dzielny_toster Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Rekomendowane odpowiedzi