Konopia z Filipin Opublikowano 28 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2009 czasami lepiej tak w pół zdania jak stary wół paść z utrapienia bez prostych przyczyn bo i jak o zdechłych pisać mi marzeniach
Bernadetta1 Opublikowano 29 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2009 te zdechłe marzenia nie przekonały mnie:(pozdr.
Wałodzia Opublikowano 29 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2009 Fajnie, że Piszący szuka substytutu dla "upadłych marzeń". Choć chyba "zdechłe" nie są tu najlepszą propozycją. A propos tego przyimka ("tu"). Na moje on zbędny w wierszu. Motyw dobry - dopracować formę. Pozdrawiam.
Zuźka Opublikowano 29 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2009 Zgadzam się z poprzednikiem, że "tu" jest zbędne. I czy te marzenia nie mogłyby być choćby umarłe? prócz tego, chyba trochę za mocno rezenterowane. Może lepiej:czasami lepiej tak w pół zdania jak stary wół paść z utrapienia bez prostych przyczyn bo jak o umarłych pisać marzeniach Pozdrawiam Zuźka ;)
Wałodzia Opublikowano 29 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2009 Panie i Panowie, Wałodzia to rusycyzm; zdrobnienie od imienia Włodzimierz..:P
Zuźka Opublikowano 29 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2009 No wiadomo. A co do ma do wiersza? ;)
Zuźka Opublikowano 29 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2009 Ajaj, rzeczywiście... Przepraszam, Wałodzia...:)
Rekomendowane odpowiedzi