meg tj Opublikowano 27 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2009 To podziw, prawda? Nie zauroczenie? Nie chcę popadać znów w chore marzenie. Przecież świat kocham a nie jego Rysowniku-historyku Dantego... Zbyt wiele ludzi, zbyt wiele znaczeń, Za dużo pytań, za mało przeznaczeń, Za ciasne serce i czasu za mało- Żeby po prostu tak kochać się dało. We mnie za mało poezji w nim za dużo teatru I nigdy nie zagramy w jednym spektaklu. We mnie mało talentu on jest niemal nim samym A przecież od Boga po równo jest nam dany... Proszę, nie patrz, ja spuszczę głowę Byś nie poczuł tego co ja czuje Cicho, graj dalej Nie widzisz że się nie-zakochać próbuje? Witam wszystkich :) Nie mogłam się zdecydować który wiersz tu wstawić najpierw... więc na początek coś takiego. Dopiero się uczę tej pięknej sztuki manipulowania słowem. Proszę o ostrą krytykę.
Judyt Opublikowano 27 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2009 się uczę tej pięknej sztuki manipulowania słowem - dlatego lepsze jest milczenie;J.
Bernadetta1 Opublikowano 28 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2009 ja niestety na nie:( rymy to ciezka sprawa, wiec prosze duzo sie uczyc jeszcze:)pozdr.
bestia be Opublikowano 29 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2009 Zrezygnuj z rymów , gdyż na tym forum nie mają szans i szkoda Twojego pisania. Nie jestem zwolennikiem, aby nie było rymów, gdyż napisać wiersz z rymami i celny jest wielką sztuką. Tutaj jednak wielu przerasta swoimi ideałami nawet Szymborską czy Miłosza, więc albo się przystosujesz i będziesz pisał białym wierszem , albo nie otrzymasz aplauzów. To napisałem, aby Cię jakoś wprowadzić. Życzę powodzenia i sławy pozdrawiam bestia
Mirosław_Dębogórski Opublikowano 30 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2009 Droga meg tj. Tutaj na tym forum też jest masę gniotów, ale można się wiele nauczyć, bo jest od kogo. Bestia ma rację. Znam sporo Twoich wierszy, próbuj je skracać nie ujmując treści. Nie naśladuj trzymaj się własnej drogi. Nie zgadzam się co do rymów, też są fajne. Poza tym Tobie chodzi o wskazówki i sugestie a nie aplauz. Nie czekaj tutaj na niego- tylko zyskasz. Tak jak ja. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi