halcia Opublikowano 21 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2009 W tym świecie pokus i tak krętych dróg wciąż bezustannie szuka nas Bóg przez usta Siostry Św Faustyny objawia łaskę kiedy zbłądzimy Ten biały promień śle pocieszenie zmywa nasz ciężar ból i cierpienie a ten czerwony to jest dar życia nie są to słowa puste bez pokrycia Świadectwem naszym sa objawienia to swiatło Boskie ludzi zmienia to Serce zmarłe za nas na krzyżu woła z miłością zostań w pobliżu Nie pozostawaj w osamotnieniu wyciągnij ręce ku zbawieniu skosztuj Pokoju niech będzie z Tobą weź dłoń Jezusa nieś krzyż przed sobą To twój ratunek zmęczonej duszy mury rozwali i lody skruszy w chwilach nieszczęścia czy tez w chorobie powtarzaj słowa Jezu Ufam Tobie
Michał_Kućmierz Opublikowano 22 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2009 łojezuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
halcia Opublikowano 22 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pokoj z Toba czlowieku pozdrawiam
Wałodzia Opublikowano 22 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2009 Pan Bóg, w ogóle wszystko, co jest stworzone zasługuje na lepsze laudacje. Koniec żartów. --> Do poprawki tak wiele rzeczy (rytm, stopy, logika), że nie chce mi się ich tu wymieniać. Nie rozumiem, dlaczego tak bardzo wszyscy unikają warsztatu. Tam można dostać wiele cenny wskazówek. Czuć, że to u Ciebie początek pisania. Już widzę, że umiesz stworzyć klimat, a to najważniejsze w tym wszystkim. Łączę pozdrowienia.
halcia Opublikowano 22 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Walodzia dziekuje za wskazowki
teresa943 Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2009 Halcia! Wołodzia ma rację. Posłuchaj i spróbuj swoje wiersze najpierw wklejać w warsztacie. Jeśli weźmiesz do serca cenne rady w konstruktywnych komentarzach, to wtedy swoimi wierszami będziesz mogła oddać chwałę Bogu. To naprawdę warte zachodu. Cieplutko pozdrawiam :)
Judyt Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2009 no fajno, może być jak i forma- chociaż nieprzekonywująca, choć treść niczego sobie, a pewnie Autorka bardziej w treści siedzi;J.
Dariusz Sokołowski Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nudny
Dariusz Sokołowski Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nudny
mały_dzielny_toster Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2009 A ja wam mówię "There she's back!" . Siema Hania.
Toby Opublikowano 24 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2009 jako tzw. praktykujący katolik i zachłanny czytelnik, nie tego oczekuję w poezji religijnej... gdzie tu jest jakiś dyskurs z Bogiem?... nawet dobra modlitwa chyba powinna być mniej patetyczna odsączona z całej tej afektowanej pompy, a racze bardziej szczera, taka "od siebie"... przykro mi, może spotkamy się w innym wierszu... jeśli chodzi o mnie, do dziś nie jestem w stanie wykrztusić z siebie jakiegoś wiersza na t e n temat, chyba czuję się jeszcze zbyt słaby... pozdrawiam.
Wilcza Jagoda Opublikowano 25 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2009 i mam wyrzuty.... na dwa sposoby :D
Rekomendowane odpowiedzi