Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Największa ściema świata ??!!

Rekomendowane odpowiedzi

Zobaczyłem ten link u kogoś i jestem w szoku ! Oglądnąłem go wiele razy i porównałem fakty. Wydaje się, że największa masakra Amerykanów została im zgotowana przez Amerykanów !!! Trudno wysnuć, inne fakty. Ponad dwa tysiące ludzi różnych narodowości, ginie po to by Rząd amerykański miał pretekst do wojny ??? Ludzki rozum nie jest w stanie tego pojąć. Sami oceńcie.
//www.greyman.daminet.pl/wtc.html

Dzięki. Obejrzałem. Lepsze od tego linka, którego znalazłem wcześniej. Ale, sądząc po małym zainteresowaniu, tym tematem ( na tym forum ), myślę, że większości, to nie przeszkadza. Oni wolą " You can dance " i "Jak oni śpiewają". Pewnie niedługo, będą zakolczykowani jak świnie, żeby odpowiednie służby wiedziały, co robią.

...can dance...ogląda moja córka. To jest dla małolatów, wiec trudno się dziwić, że chcą sobie poskakać. To drugie...szkoda gadać. Lukrowane gówno, które śmierdzi z telewizora. No, właśnie...obudziłeś się człowieku ? Mnóstwo wydarzeń w przeszłości, było inspirowanych, przez służby specjalne. Żadna nowina. A, że to było na tak ogromną skalę...wojna w Iraku, potrzebowała ogromnego wydarzenia, żeby to usprawiedliwić. I ogromnych pieniędzy. Pozdrawiam. p.s. Pieniądze, to pewnie się im zwrócą, kiedy ten Silvestrein ( czy jak on tam się zwie), weźmie odszkodowanie za wieże. Ale, miał nosa, nie ?

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Ja też wolę. Chociaż niekoniecznie YCD i takie tam.
Ale z pewnością wolę o pewnych rzeczach nie myśleć, żeby nie zwariować. To raz.

A jeśli oni będą zakolczykowani, to ty też... chyba że będziesz się chował po jaskiniach razem z niedobitkami jakichś bojowników wolności - słabych, brudnych i głodnych. ;)

Poza tym - temat już jest zgrany, niewielu się tym ekscytuje. Co do ściemy - takie czasy, era informacji... kiedyś nie było lepiej. Kiedy Filip Piękny palił Templariuszy na stosie też była wersja oficjalna, kiedy Inkwizycja paliła "heretyków" to też w imię wyższej idei. Prowokacje, manipulacje, matactwa to stare metody osiągania celów politycznych i ekonomicznych. 11 września nie był największą ściemą... moim zdaniem największą ściemą jednak było wmówienie narodowi niemieckiemu, że należy do "rasy Panów". No i popatrz, wtedy też świat do końca nie chciał uwierzyć w obozy koncentracyjne, a niektórzy do tej pory je kwestionują.

Ja też wolę. Chociaż niekoniecznie YCD i takie tam.
Ale z pewnością wolę o pewnych rzeczach nie myśleć, żeby nie zwariować. To raz.

A jeśli oni będą zakolczykowani, to ty też... chyba że będziesz się chował po jaskiniach razem z niedobitkami jakichś bojowników wolności - słabych, brudnych i głodnych. ;)

Poza tym - temat już jest zgrany, niewielu się tym ekscytuje. Co do ściemy - takie czasy, era informacji... kiedyś nie było lepiej. Kiedy Filip Piękny palił Templariuszy na stosie też była wersja oficjalna, kiedy Inkwizycja paliła "heretyków" to też w imię wyższej idei. Prowokacje, manipulacje, matactwa to stare metody osiągania celów politycznych i ekonomicznych. 11 września nie był największą ściemą... moim zdaniem największą ściemą jednak było wmówienie narodowi niemieckiemu, że należy do "rasy Panów". No i popatrz, wtedy też świat do końca nie chciał uwierzyć w obozy koncentracyjne, a niektórzy do tej pory je kwestionują.

To są tragiczne czasy. Jeśli ginie kilka tysięcy ludzi, na oczach całego świata i wszyscy wiedzą, kto to zrobił, to następny, może być każdy. Mówisz, o obozach. Ale, żyjemy w xxi wieku, społeczeństwo jest wykształcone, demokratyczne, a okazuje się, że nie może wypowiedzieć, żadnego słowa. Czyżby powstała, nowa rasa Panów ?

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Ale co to znaczy: "wszyscy wiedzą, kto to zrobił"? Ja nie wiem. Przypuszczenia wynikłe z zadania kilku niewygodnych pytań to chyba trochę mało, by móc powiedzieć: wiem, co się stało i kto za tym stoi...

Co za różnica, który to wiek? Tylko skali, dostępu do informacji. A natura ludzka pozostaje ta sama: nie dowierzamy temu, co niewygodne. Mówię o obozach w kontekście np elit rządzących w państwach alianckich. Długo nie wierzyli w obozy koncentracyjne, długo też nie dowierzano relacjom z bloku wschodniego w czasach stalinowskich. Stalin mordował na potęgę, a we Francji elita intelektualna chwaliła jego osiągnięcia społeczne...

Społeczeństwo nie może wypowiedzieć żadnego słowa? Nie bardzo rozumiem, co masz na myśli. Nie pamiętasz, ile było manifestacji antywojennych w trakcie wojny w Iraku? i o jakiej skali? to że nie ma, albo się o nich nie mówi, manifestacji w sprawie wyjaśnienia 11 września, to inna sprawa. Być może grupy interesów, które podburzają masy nie potrzebują podnosić tego tematu, a może się boją. Trudno powiedzieć, z pewnością trudno mówić o spontanicznych ruchach społecznych, ale to nie dlatego, że ktoś ludzi knebluje. To dlatego, że społeczeństwo rusza się tylko i wyłącznie dzięki akcjom medialnym, a media jakoś też nie mają chyba interesu ruszać tego tematu.:)

• 3 tygodnie później...
Do prostego człowieka, Julian Tuwim

Gdy znów do murów klajstrem świeżym
Przylepiać zaczną obwieszczenia,
Gdy "do ludności", "do żołnierzy"
Na alarm czarny druk uderzy
I byle drab, i byle szczeniak
W odwieczne kłamstwo ich uwierzy,
Że trzeba iść i z armat walić,
Mordować, grabić, truć i palić;
Gdy zaczną na tysięczną modłę
Ojczyznę szarpać deklinacją