Michal Mis Opublikowano 2 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2009 Dla Jarka B. (Papaja) Majaczysz czasem w moich snach, w kuflu piwa, w butelce wódki heretyku z zamiłowania, jawnogrzeszniku z hobby, tyle dni z bólem głowy po nocach, nazwijmy to, przegadanych. Życie w jednym miejscu i z jedną kobietą, grzech śmiertelny w naszym mniemaniu, wiele nieobecności w kościele, szloch na ślubach przyjaciół, kwiaty wręczane barmanom którzy chcieli nas wyrzucić. Czas trwoniony na oczekiwaniu, dyskusjach coraz bardziej poplątanych; wprost proporcjonalnie do spożycia, wiecznych kłótniach z Twoim ojcem, coraz dziwniejszych pomysłach na przyszłość. Nie zaproszony na pogrzeb, z kieliszkiem łzą przyprawionym nie wiedziałem co Ci rzec na pożegnanie, myślisz że „na razie” wystarczy?
BARBARA_JANAS Opublikowano 3 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie podoba mi się takie rozgadanie tekstu. Radzę przyciąć nic nie wnoszące fragmenty. Jeszcze wpadnę. Pozdrawiam
Miewa Opublikowano 3 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2009 ...coraz dziwniejszych pomysłach na przyszłość. Niezaproszony na pogrzebie nie wiedziałem, jak mam ciebie pożegnać. Czy na razie wystarczy? --- tak bym zakończyła. jest jednocześnie pożegnanie i przerwana rozmowa. słowa na razie są dwuznaczne. jesli zapiszesz kursywą, będzie bardziej jak pytanie, czy na razie wystarczy tych "zwierzeń". jest z sensem i na temat. mnie się tekst podoba, ładnie pseudonimujesz emocje. jest w tym "koleżeńskość" - taka prostolinijna ścieżka w rozmowie/monologu. pozdrawiam
Agata_Lebek Opublikowano 3 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2009 Ostatnia zwrotka dobra, reszta do poprawienia. Pozdrawiam.
Dariusz Sokołowski Opublikowano 11 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ars bene dicendi się chowa! Retoryczna gratka!
Rekomendowane odpowiedzi