Espena_Sway Opublikowano 24 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2009 Nowy ląd wita nas pustką. Są pocztówki, zapomniane zdania, kurz w powietrzu. Spotykam kobiety, które pamiętam ze snów, mają potargane włosy i czerwone dłonie. Wrzucamy wanilię do ognia nieśmiało prosząc o czary. Odchodzi więc miłość w dumnej sepii, przypomina deptane jesienią liście. Na ziemię osuwa się bawełniany czepek. Biorą mnie mężczyźni w niebieskich kamizelkach. [luty 2009]
Tomasz_Piekło Opublikowano 24 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2009 Ładny. Co przeskrobałaś, że aż policja...? ;) Pozdrawiam
Espena_Sway Opublikowano 24 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. heheh, to nie policja tylko tubylcy ;) a raczej 'tambylcy' ;P pozdrawiam Karola
Jerzy Rybak Opublikowano 24 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2009 Chyba mam jakiś intelektualny niż; kolejny wiersz, którego zupełnie nie rozumiem. Mimo wszystko, dla wrażeń estetycznych dobrze było tę rzecz przeczytać. Lubię szarlatańskie klimaty :). Pozdrowienia
Nechbet Opublikowano 25 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2009 Na ziemię osuwa się bawełniany czepek. Biorą mnie mężczyźni w niebieskich kamizelkach. nie rozumiem pointy, widocznie nie jest mi dane, bynajmniej nie w tym momencie, hehe :) no poza, to pięknie Karolciu... PS. dla tambylców TU - Rainbow Tours, pracuję w biurze podróży tak nawiasem :D buziaki Marta
Franka Zet Opublikowano 25 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2009 Cześć, Espeno. Burza wyrzuca peelkę w czasy wczesnych, amerykańskich osadników. Kobiety z czerwonymi od pracy dłoniami to potwierdzają jako i część męska tubylców (szyli ubrania z jakiejś przypadkowej beli matreriału (niebieski był częsty, widać w filmach). Poetyckie (czuję zapach) wrzucanie wanilii di ognia i Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Najładniejszy fragment. Niebardzo rozumiem pocztówki - przebitka z autentycznej podróży ? Razem czarodziejskie. Pozdrawiam :)
Emu Rouge Opublikowano 25 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2009 Bardzo. U Ciebie jak na dłoni wg mnie, że niedorozumienie jest ogromną zaletą wiersza. pozdr aga
Espena_Sway Opublikowano 25 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no i dobrze, że przeczytaŁaś :P niech żyją wrażenia estetyczne, w końcu sztuka jest mi bliska =) pozdrawiam Karola
Espena_Sway Opublikowano 25 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. puenta ma się wiązać z poprzednim zdaniem o końcu idealnej miŁości; opada czepek, który może być jej znakiem. później już tylko mężczyźni w kamizelkach ;P. pozdrawiam Karola
Espena_Sway Opublikowano 25 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ciekawa ta Twoja interpretacja :P. pocztówki mogą oznaczać ilustracje w gŁowie, wspomnienia. pozdrawiam Karolina
Espena_Sway Opublikowano 25 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hehe, nie wszystko musi być 'wypisz wymaluj' ;P pozdrawiam Karola
BARBARA_JANAS Opublikowano 25 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2009 Klimatycznie i ciepło z nutą perwersji, jak dla mnie plus. Serdecznie
JacekSojan Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2009 "Biorą mnie mężczyźni w niebieskich kamizelkach." kojarzy mi się z Chińczykami; ale lepiej dać Chińczykom niż robakom; no,no! :) J.S
Espena_Sway Opublikowano 26 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki =) pozdrawiam Karola
Espena_Sway Opublikowano 26 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hehe, jak Chińczyk przystojny, to może być ;P pozdrawiam Karola
Marcin Gałkowski Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2009 no i co ja mam napisać;) bardzo. wiesz przecież;) =*
Stefan_Rewiński Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2009 Bardzo mi się czytało i myślało. Pozdrawiam. Stefan.
Fagot Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2009 Wanilia w ogniu i sepia tworzą taki klimat, że nawet nieco zaskakująca pointa następuje tak łagodnie i nie wyrywa z owego klimatu. Piękny wiersz – gratuluje! Pozdrawiam
Espena_Sway Opublikowano 1 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki za wiarę w moje pisanie i w ogóle za to że jesteś :*
Espena_Sway Opublikowano 1 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. bardzo mi się dziękuje za odwiedziny i w ogóle pozdrawiam Karola
Rekomendowane odpowiedzi