Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

znaleziono mnie
nieprzytomnego
zazwyczaj krzyczą wniebogłosy
strugami po twarzy
nasączają oczekiwania
karmią nienasycone ramiona
tym razem cisza
nikt nawet nie wzdycha
kapuścianych głów wymowne milczenie
budzą
ślepej znajdy pierwszy strach
zimnego świata smród
wyciągam ręce do krwawiącego słońca
brudne od ziemi wargi
zagryzają ból
niepewności
bezprzyczynowości
bezpowrotnych chwil których nie pamiętam

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• powiązane z pokorą, ale po przeczytaniu zamurowało się z Tobą podzielę:                          "Ja nie daję łaski dlatego, że ktoś zasługuje. Nikt z ludzi nie zasługuje na to, co otrzymuje. Daję wówczas, jeśli ktoś pragnie przyjmować Moje łaski i przyjmuje drogę, jaką go prowadzę,by uzdolnić do służenia tymi łaskami.                             Droga prowadząca do znaczących i wielkich łask (mających szerokie znaczenie jako znak mojego działania) jest bolesna i trudna, bo potrzeba głębokiego oczyszczenia duszy i ciała, by łaska Moja nie została użyta na własną chwałę, gdyż to prowadziłoby do zguby zamiast do świętości.                               Dlatego, gdy ktoś pragnie charyzmatów i łask potrzebnych do wypełnienia tej służby, to musi być otwarty na wszelkie Moje sposoby przygotowywania go.                                     Moja łaska obejmuje także siły potrzebne do heroicznego trwania i ufności. Daje je, gdy Moje dziecko pragnie ponad wszystko wiernie Mi służyć i wypełniać Moją wolę. Gdy pragnie kochać, jak Ja ukochałem.                                     Nie myśl o swojej niegodności, o tym, że nie zasługujesz. Raduj się, Bądź wdzięczna i w uniżeniu służ Moimi darami, aby rosło królestwo miłości."                                                                        Słowo Pouczenia sb. 23.061990 g.22,05 Alicja Lenczewska
    • Podsumuję wyimkiem z Konopielki... Pani uczycielka ugotowała chłopom miastowy obiad i nakryła do stołu.... Reakcja Kaziuka - bezcenna i nie ma co z nią polemizować.
    • @slavu ciekawy obraz bólu i chłodu, ktory maluje ciepłe, wrażliwe serce.
    • @Naram-sin zgadzam się - bełkot, na pewno nie naukowy.
    • @Somalija ja zazwyczaj w takiej sytuacji, jak wszechświat EXploduję! no, ale to ja...

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

siemka!
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...