anna_rebajn Opublikowano 14 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2009 że zmarłych łabędzi sylwetek na wodzie wciąż szukać mi każesz bo przecież są żywe rozumiem i szukam znajdując je w tobie gdy czasem pozwalasz mi także je widzieć *** żal bardzo mi deszczu że nie jest już deszczem gdy kształty przybiera wyraźne bolesne i wzrokiem nie gardzi co widzieć chce więcej by w końcu zamienić je w perłę na rzęsie i rzęsy mi szkoda że rzęsą już nie jest gdy w pereł korale ubrana za długie jak wieczór jesienny pokrywa się cieniem o którym tak długo tak trudno jest mówić a zmarli wracają tak wiosna po wiośnie z uśmiechem co przeszedł już z babki na matkę z ruchami dziewczynki bo takie są wiotkie jak dłonie co w myślach już tylko są wiatrem (nie trzeba się bać)
zak stanisława Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Baba_Izba Opublikowano 15 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2009 Wiersz, do spokojnego przeczytania, zastanowienia się, zadumy. Przeczytałam, zamyśliłam się. Podoba mi się. Pozdrawiam - baba
Judyt Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2009 Baba dobrze mówi, ale dodam tak rzutem oka tylko, że troche za dużo'tak, jak, gdy' uszczuplić szczegół i piękny zadumą; płoniaście,J.
Rekomendowane odpowiedzi