Matmi Opublikowano 11 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2009 Bezdenne głębiny Twych pragnień wszystkie by pomieściły oceany Bezkresne przestrzenie Twych oczekiwań wszystkie by zawarły góry Bez końca drogi Twych marzeń wszystkie by zmieściły samochody Boję się, że jestem tylko łykiem wody.
żylasty drąg Opublikowano 11 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2009 jedno pytanie - co autor miał na myśli. Mi to wygląda na nędzną prowokację i wiersz o dużych piczach.
kasiaballou Opublikowano 11 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :D!!!
żylasty drąg Opublikowano 11 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2009 piękny masz uśmiech kaśka, proszę o jeszcze
Pegazus Opublikowano 11 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2009 Całkiem całkiem , poprawił bym pare rzeczy , drobnostki ale nie mam czasu zbytnio, podpowiem tylko że chodzi o zakończenie opowiadania.
żylasty drąg Opublikowano 11 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2009 myślę, że wiersz kończy się słowami "wszystkie by zmieściły samochody". A końcówka jest swoistą prośbą o komentarze.
bazyl_prost Opublikowano 11 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2009 nie bluźnij to wiersz o złym samopoczuciu i że go porzuci
bazyl_prost Opublikowano 11 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2009 duże pitche to domena adolfa czep się adolfa żylasty drągu
Matmi Opublikowano 11 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2009 Wesoło widzę. xD "Mi to wygląda na nędzną prowokację i wiersz o dużych piczach." xD "nie bluźnij to wiersz o złym samopoczuciu i że go porzuci" xD Co autor miał na myśli? Krótko: że nie sprosta oczekiwaniom. :)
adam_bubak Opublikowano 11 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2009 no pointa niech będzie. ale pierwsza część to taka typowa wyliczanka, na dodatek góry i oceany, dlaczego to zawsze muszą być góry i oceany? samochody mnie rozbawiły, gdybyś popracował nad początkiem, to może by dało się coś uratować. Ja bym poszedł w żart, większą lekkość, zwłaszcza, że ty potrafisz lekko i z humorem Matmi, bo pamiętam. (byle nie w picze, chociaż Poszukujący Żylasty pewnie by się ucieszył:) (Grot i Jaskiń też unikaj - z tych samych powodów) Pozdrawiam Adam
aluna Opublikowano 11 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2009 Komentarze są wyrazem zainteresowania Twoją twórczością ...nie zrażaj się! Odpowiadaj na komentarze!Czytałam wszystkie Twoje wiersze są dobre czytaj posty....naprawdę warto!Tu czytają mistrzowie pióra! Pozdrowionka!
teresa943 Opublikowano 12 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ta miniaturka zawiera głęboki sens. Moim zdaniem dobrze by było zamienić te oceany i góry (z psalmów) na coś w typie samochodów, byłoby bardziej wieloznacznie. Zakończyłabym np. W tym wszystkim jestem tylko ziarenkiem piasku. alboGdy ja jestem tylko ziarenkiem piasku. To tylko moje subiektywne odczucia... Serdecznie pozdrawiam :)
Baba_Izba Opublikowano 12 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mnie się wydaje, że jeśli puenta jest o łyku wody, to cały wiersz, winien wokół wody oscylować, wtedy sens zawart w puencie, nabiera odpowiedniego wymiaru, dla przykładu: "twoje pragnienia oceany świata oczekiwania rwące wodospady marzenia ulewne potopy boję się że jestem tylko łykiem wody. Nie przejmuj się głupimi komentarzami, to świadczy źle o piszącym, nie o Tobie. To on się wygłupia , chce zwrócić na siebie uwagę, nic innego nie umie. Pozdrawiam serdecznie - baba
Matmi Opublikowano 12 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2009 Dzięuję bardzo wszystkim komentującym. Adam: postaram się unikać :) Teresa934: puenta z ziarnkiem piasku pasowałaby do pustyń :) Baba: to mi się podoba :)
teresa943 Opublikowano 12 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2009 Matmi...ziarenka piasku są na dnie oceanu...także
Rekomendowane odpowiedzi