Bernadetta1 Opublikowano 5 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 wierzyłeś słońce przebije się przez każdą mgłę uparcie pod wiatr w słońcu w cieniu oglądałeś profil moich dłoni linie papilarne jak sieć pająka przynęta dla pocałunków dotykałeś oddechem zakrętów zawirowań czułość ogrzewała zakamarki nie założyłam rękawiczek kurczowo zaciskałam kolejny dzień
teresa943 Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 kurczowo zaciskałam kolejny dzień wierzyłeś...i cała reszta...bardzo, bardzo wieloznaczna...ogromnie mi się podoba...jednym słowem znów uraczylaś mnie porcją uczuć, Beatko, pozdrawiam :)))
Franka Zet Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 Beatko, przeczytałam Twój wiersz i zaraz przypomnial mi się mój własny mały zawijaniec, wkleiłam go powyżej. Nie dla konkurecji to zrobiłam, ani żebym uważała, że taki dobry, ale poruszyło mnie podobieństwo odczuć. Ileż spraw mieszka w dłoni, ile uczuć w sobie przenosi od uścisku po uderzenie - dłoń, przekaźnik miłości lub jej braku. W Twoim wierszu peelka też rozumie znaczenie dloni, oddaje jej wnętrze do pomieszkania, zasiedlenia pocałunkami,oddechem - prawdziwy dom, w którym pająki plotą sieci. Bardzo ładnie podkreśliłaś pragnienie zatrzymania tego, co przeżyte, zaznaczone choćby na skórze Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo to ładne :)) pozdrawiam :)
adam_bubak Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 bardzo mi się podoba, zwłaszcza końcówka. w bardzo nieanalitycznym nastroju dzisiaj jestem, więc nie będę wymęczał interpretacji, zresztą inni zrobią to (już zrobili:) znacznie lepiej, powiem jedynie, że Ktoś mi ostatnio mówił o tańcu dłoni i bardzo mi ten wiersz trafił w tamtą rozmowę... Pozdrawiam Adam
Tali Maciej Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 sfera emocjonalna czytelnika została poruszona wstydziłabyś się(((-: z rozwagą dobierane słowa przez co w tekście nie odczuwa się zbędnego balastu już na tym etapie daję plusa pozdrawiam
bestia be Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 kurczowo zaciskałam kolejny dzień cały wiersz sie podoba , a to szczególnie pozdrawiam bestia
Judyt Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 troche te linie papilarne przeżarte, jakbym już czytała to niegdyś u niejakiego Autora'Tomasza Biela'; widzocznie wciąż brakuje słów na wyrażenie(...); płoniaście
Bernadetta1 Opublikowano 5 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. chyba faktytcznie wieloznaczny ,choc na poczatku nawet sama tego nie odczułam...pozdrówki Krysiu:):)cmok:)
Bernadetta1 Opublikowano 5 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tak...peelka chce zatrzymac w dłoni nie tylko dzień, lecz cała metafizyke która otacza i stwarza aure:)pozdr. Franiu:)
Bernadetta1 Opublikowano 5 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzieki za wizyte Adamie:)i za checi:0pozdrawiam:)
Bernadetta1 Opublikowano 5 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Oj Maciek;)to chyba dobrze ,jak Twoja meska emocjonalna strona poruszona:):)Dzieki za plusa:) zawsze jak wstawiam tu wiersz to nie jestem pewna oceny:)pozdrawiam
Bernadetta1 Opublikowano 5 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bestyjko moj wierny czytelniku:)pozdrawiam serdecznie:)
Bernadetta1 Opublikowano 5 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzieki:)
Bernadetta1 Opublikowano 5 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ciezko zastapic linie papilarne:)moze kiedys ktos jakos poetycko je nazwie :) cmok Judytko:)
Rekomendowane odpowiedzi