mały_dzielny_toster Opublikowano 2 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2009 (nastawiam płytę gramofonową, czarną o tak, czarny ma wiele znaczeń) jak włosy, koszule, buty dawny mój anioł i tabaka w milionach odcieni całe tamto lato smakowało przytrafieniem najmocniej pamiętam ciebie zapachami palącym beton słońcem, także nie było się czym zachłysnąć - aż do bólu ust najlepiej pamiętam nasze spacery niemądre niebo nie robiło wrażenia sięgałam ci do kostek gdzie było najlepiej będąc niczym więcej ziemią na dłoniach zmartwionego człowieka nikomu nie powiem z żalu skóra pęka odkąd minęło jestem sobą i strasznie mi z tym niedobrze _ Z dedykacją bardzo osobistą i bardzo bez sensu.
paper_doll Opublikowano 2 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2009 Ten tekst jest pewnego rodzaju odstępstwem od reguły, że anioły w poezji zazwyczaj zwiastują literacką apokalipsę. Bardzo dobry, nie przesadzony, co często bywa atrybutem wierszy emocjonalnych dla. Przypadł mi do gustu, bardzo. p.
Dawid D. Opublikowano 2 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2009 nie jest w cale tak dobry, jak by się wydawało. kilka pokracznych przerzutni oraz nafaszerowanie uwielbieniem do kogoś z inwersjami nie tworzą dobrej konsystencji wiersza. może gdyby był napisany bardziej w skondensowanej formie bez peela z głową w chmurach, wymazanym dżemem z pączka. nic oryginalnego in minus
paper_doll Opublikowano 2 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2009 Pokracznych przerzutni? Z czystej ciekawości - gdzie? :) Inwersje widzę dwie (a może trzy) ale możliwe, że nadmiar pracy rzucił mi się na wzrok i odczytanie :) Podkreślę raz jeszcze - pytam z czystej ciekawości. Bo wiadomo, opinia jest jak dupa :) p.
Dawid D. Opublikowano 2 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no właśnie, jak dupa, czasem warto przyjrzeć się jej, jeszcze raz żeby się nie nadziać ;) przeczytaj kilka razy na głos wszystko będzie widoczne miło ;)
paper_doll Opublikowano 2 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no właśnie, jak dupa, czasem warto przyjrzeć się jej, jeszcze raz żeby się nie nadziać ;) przeczytaj kilka razy na głos wszystko będzie widoczne miło ;) Tzn. ja sie swojej opinii przyjrzałam... I nadal się z nią zgadzam. Dla mnie jest widoczne na tę chwilę i bez czytania na głos :) Naprawdę :) p.
mały_dzielny_toster Opublikowano 2 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie odebrałeś tego wiersza w sposób, który ja chciałam mu nadać. Nie wiem dlaczego przerzutnie mają być pokraczne (nie lubię tego słowa), i już na pewno nie zgodzę się z tym, że ten wiersz jest nafaszerowany uwielbieniem. Ten wiersz to wyrażenie takiej myśli "fajnie wtedy było, co?', ale skoro tak to odbierasz to Twoje święte prawo - dziękuję za uwagę i spostrzeżenia, tylko proszę jednak mi tutaj nic tym dżemem nie mazać, bo się lepić wszystko będzie. Pozdrawiam.
Dawid D. Opublikowano 2 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie odebrałeś tego wiersza w sposób, który ja chciałam mu nadać. Nie wiem dlaczego przerzutnie mają być pokraczne (nie lubię tego słowa), i już na pewno nie zgodzę się z tym, że ten wiersz jest nafaszerowany uwielbieniem. Ten wiersz to wyrażenie takiej myśli "fajnie wtedy było, co?', ale skoro tak to odbierasz to Twoje święte prawo - dziękuję za uwagę i spostrzeżenia, tylko proszę jednak mi tutaj nic tym dżemem nie mazać, bo się lepić wszystko będzie. Pozdrawiam. pozdrawiam dżemik zlizany ;)
Ewa_Kos Opublikowano 2 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2009 O, ileż fantazji w tym utworku.Może by tam coś podkręcić, ale z drugiej strony szkoda świeżości:))) Pozdrawiam:)) Ewa
Dawid D. Opublikowano 2 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no, no problemos muerte ;)
Franka Zet Opublikowano 2 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. i w ogóle podobasie. Pozdrawiam :)
mały_dzielny_toster Opublikowano 2 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ????? !muerte to śmierć po hiszpańsku!
Dawid D. Opublikowano 2 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ????? !muerte to śmierć po hiszpańsku! ooops a jak się to stało, że jest muerte :D nie mam pojęcia
Pancolek Opublikowano 2 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2009 Nie jest to wiersz wybitny, ale kupuję go ;) dobry tytuł i zdanko w nawiasie.
paper_doll Opublikowano 2 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2009 Natomiast komentarz Dawida D. jest wybitny :) Dziwnie się na mnie patrzą w robocie, bo podejrzanie głośno zaczęłam się śmiać do excella :) p.
BARBARA_JANAS Opublikowano 2 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2009 A mi się podoba klimat, dotyk i emocje. Pozdrawiam
H.Lecter Opublikowano 3 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2009 odkąd minęło jestem sobą i strasznie mi z tym niedobrze Mądrze piszesz tosterze... : )
Fagot Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2009 Ciekawy i dobrze poprowadzony wiersz, gdzie każde słowo ma swoje miejsce i wymowę. Jednym słowem - dobry Pozdrawiam
Bernadetta1 Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2009 Tosterku dobry wiersz, wyważony:)pozdr.
Rekomendowane odpowiedzi