aluna Opublikowano 24 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 Przeglądam się w szybie widzę Ciebie nos przytulam do szkła zimno, odrętwienie. Wodzę palcem po mgiełce oddechu i maluję obraz westchnień, jedna za drugą płyną krople pary. Zimnym wieczorem chucham w dłonie, znów jesteś w oknie, gdy zamykam znikasz.
Emu Rouge Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. obraz westchnień - nieeeeeeeeee płyną krople pary - to chyba fizycznie nie jest mozliwie, bo skoro płyną to już nie są parą, chyba że parą kropli;) ale ja nie jestem pewna czy krople łaczą się w pary na szybie;p 3 i 4 fragment już nic nowego nie wnosi. Ogolnie takie to co napisalaś nijakie, wtórne; mnie w każdym razie nie wzruszyło, a chyba wiersz miał zagrać na uczuciach...no więc zonk;/ pozdr aga
Franka Zet Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zapisane za bardzo po wierzchu. Podrap paznokciem ;)
aluna Opublikowano 24 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 Emu Rouge dzięki za wzgląd! Płyną krople pary...a może ....? Pozdrawiam! Żeby się tak tylko dało! Serdecznie Franko Zet!
H.Lecter Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 maluję obraz westchnień Obraz westchnień, to bardzo kiepski " temat " na wiersz...
aluna Opublikowano 24 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 Obraz westchnień ma wiele twarzy ! A nie przyszedł Ci mistrzu do głowy niedostatek i nędza bo spotykam ja w mojej pracy na każdym kroku!Resztę to wiesz...!A odrętwienie to....? Tak łatwo i tak po prostu mnie kasujesz P:))
Lena Achmatowicz Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 aluna, malowniczo piszesz. gimnastykuj wyobraźnię. pamiętaj też, że wiersz to nie tylko obraz. pozdrawiam:)
aluna Opublikowano 24 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 Dzięki Droga Leno za komentarz,moja wyobraźnia zarzucana mi od dziecka..! A wiersz dotyczy biedy ,nędzy i oczekiwaniem na ...ojca z chlebem!!! Te krople to łzy na zaparowanym oknie!Dlatego odrętwienie....a nie...? Przepraszam Cię za comment,ale zarzucanie komuś powierzchowności to nie fair! Pozdrawiam!
Lena Achmatowicz Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie bierz do siebie komentarzy. pamiętaj, że to nie tobie jest zarzucana powierzchowność, a wierszowi. tu nikt nie wie kim jesteś. nikt nie wie, jak bardzo wrażliwą osobą jesteś, ani co przeżywasz. wiersz jest tylko wierszem. jeśłi doskonale przełożysz emocje w słowa, w wierszu będzie nie tylko obraz, ale też "głębia";) nigdy nie bierz ataku na wiersz, jako atak na twoją osobę. tego się trzymaj, a nie będziesz się deprymowała negatywnymi komentarzami. pozdrawiam ps. co nie oznacza, że niektóre komentarze nie będą powodowały chwilowej złości, czy smutku. ale grunt to płynąć do przodu.
aluna Opublikowano 24 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 Wiem droga LENO , ale mierzi mnie ,że wiersze pisze tak wielu świetnych poetów na tym forum ,krytykujących wiersze ,a w moim nie starają się szukać sedna! Dzięki za Re ! Uściski!
Slide Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 Takie kobiece z pamiętnika na małą kłódkę i mały kluczyk. huaaa
Messalin_Nagietka Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 krople pary? a co to jest?
aluna Opublikowano 24 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 No cóż Slide!Jestem kobietą ....grzech pierworodny?!Mama nadzieję ,że nie szowinizm! Pozdrawiam!
aluna Opublikowano 24 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 Dzięki Messalin za wzgląd !O tym pisałam po wyżej! Pozdrawiam!
Marek_Stasiuk Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ale jaki słodki ten grzech ;) I odkupiony. mrs
Tova_Brink Opublikowano 25 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2009 cholera przeczytałam: widzę palcem i utknęłam z wrażenia zaniewidziałam na resztę od tego miejsca przepraszam :-[
aluna Opublikowano 25 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2009 Dzięki Tova za comment !Przykro mi! Uściski!
zak stanisława Opublikowano 25 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. sorrry aluno,był przegadany, ale nie mogłam się powstrzymać, bo siepodoba twój wiersz, ale wymaga poprawek, zrobisz jak zechcesz:) cmoook
aluna Opublikowano 25 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2009 Dzięki Droga Stanisławo za Twoją opinię!Tak naprawdę to wiersz przerobiłam a teraz żałuję! Czasem i tak bywa! U Ś C I S K I !
Slide Opublikowano 25 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jaki grzech? Sama słodycz. huaaa
Rekomendowane odpowiedzi