Tali Maciej Opublikowano 21 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 to będzie wiersz o tobie wiersz prosty same epitety gdzie włosy będą włosami oczy zielone chwilami kiedy spokojnie w nocy ten równomierny oddech opuszkami po omackukreślę kształty twojej twarzy czasami zdyszani wbiegamy na najwyższe piętra aby chwilę później w milczeniu dymem papierosa w tym wierszu plujemy sobie na twarze szukając piwa tuż przed otwarciem sklepu zdarza się że rozczesuje twoje włosy widelcem a kiedy brakuje nam koca ciepła szukamy w bliskości w tym wierszu zdarzają się cuda w szafach są łazienki szwankują paryskie metra a ludzie przytulają posadzkę lotnisk błądzić można nawet na dwa skrzyżowania od domu w tym wierszu nawet osiem ścian czuje się samotnie
BARBARA_JANAS Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 "a kiedy brak kołdry ciepła szukamy w bliskości" -ten fragment jakoś mi nie pasuje. Tekst na duży Plus. Wciąga, porusza - a to najważniejsze. Pozdrawiam
paper_doll Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 a kiedy brak kołdry ciepła szukamy w bliskości - ten fragment moim zdaniem nieładny. Reszta na bardzo. p.
H.Lecter Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 to będzie wiersz o tobie wiersz prosty same epitety Zabrakło konsekwencji. Dziwnie jest ten wiersz poskładany/ nie poskładany. To co pojawia się po wszystkich : chwilami, czasami, zdarza się, zdarzają, jest jakby powyciągane z różnych szuflad, i o ile peel ma prawo : błądzić można nawet na dwa skrzyżowania od domu o tyle autor nie powinien pozwalać sobie na zapis w stylu " róbta co chceta ". Gdzieś tam w tekście przypomina o sobie, solidne pisanie ale dominuje jednak chaos. Pozdrawiam.
Bernadetta1 Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 lekkie pisanie zawsze sie podoba:)uporzadkowałabym tez troche ten wiersz , bo jest fajny.I jeszcze chyba plujemy,, w twarze'' nie ,,na twarze'', ale skonsultuj z polonistami, tak mi moje ucho podpowiada:);)pozdrawiam Maciek:):)
Andrzej Ludwiczak Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 to będzie wiersz o tobie wiersz prosty same epitety ??????? powinieneś zacząć: to miał być wiersz o tobie wiersz prosty same epitety wyszedł chaosik i nie ma epitetów, na które tak czekałem. plucie na twarz, dla znawców i koneserów może być ekstazą, ale to nadal nie są epitety, niestety. :) pozdrawiam
basia gowska Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 ja wiem że życie jest nieskończonością zawiłą ale ten wiersz ma byc o tobie ale jest też o Paryskiej komunikacji miejskiej i ludziach z lotniska mają być same epitety a naliczyłam dwa jest i o bliskości i o samotności taki czytelnik jak ja, czuje się troche zdezorientowany... również jakoś osobiście nie lubię czytać, jak autor pisze o czym będzie pisać niech to napisze to będzie napisane i wtedy przeczytam ale parę porywających myśli tu było, owszem pozdraaa
Tali Maciej Opublikowano 22 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki za sugestię, pozostawiam do przemyśleń i możliwości cięć(-: pozdrawiam
Tali Maciej Opublikowano 22 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jeśli już druga osoba z rzędu nakreśla mi frazę do zmiany tak więc pozostają przemyślenia i pewnie będzie do wymiany dzięki za odwiedziny pozdrawiam
Tali Maciej Opublikowano 22 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tu się zgodzę co do różnorodności szuflad, aczkolwiek tak się staje w przypadku autor=peel w tym momencie wszystkie te szuflady sklejają się w jedną całość jedną historie, poprostu zapis kilku chwil które się zdarzyły, wiersz powstał ze zlepków smsów które przez pewnien okres zapisały się na skrzynce(-: czyli wprowadzam nowy rodzaj poezji -esemesowej(((; dzięki za sugestię, dam czas tekstowi i wróce po czasie i postaram się coś z tym chaosem zrobić pozdrawiam
Tali Maciej Opublikowano 22 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. też mi bardziej pasuje w twarze, ale jak sobie czytam na głos, to mi lepeij pasuje na skosultuje, przymśle i się wybierze(((-: opcje dzięki Beato za odwiedziny pozdrawiam
Tali Maciej Opublikowano 22 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no cóż może przy następnej próbie uda mi się trafić bardziej w gusta(-: dzięki za poczytanie i ślad pod wierszydłem pozdrawiam
Tali Maciej Opublikowano 22 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. i racja, ale taka była konwencja, że peel bardzo chce napisać bo to dopiero się w nim rodzi, i stąd to będzie wiersz ale rozumiem co masz na myśli, ale im więcej uwag tym więcej możliwości by doskonalić warsztat dziękuje za poświęcony czas przy tekście(-: pozdrawiam
Agnes Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2009 Byłam ciekawa w jaką stronę podąża Twoja poezja, dlatego przeczytałam i jestem zaskoczona. Coś zupełnie innego, innego od tego z czym mi się kojarzyłeś. Zachowałeś właściwą proporcję niedopowiedzeń i tego co opisowe, jasne. Przez to wiersz nie jest abstrakcyjny, ale ma swoistą nutkę tajemniczości. Niektóre wersy można by poprawić i rzeczywiście popracować nad wrażeniem ‘samych epitetów’. Pozdr. a
Lena Achmatowicz Opublikowano 25 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2009 "same epitety" - ta ironia mi tu nie pasuje, wiersz łagodny, pełen ciepła, a tu taki przytyk. reszta mnie się podoba :)
Rekomendowane odpowiedzi