Tomasz_Biela Opublikowano 16 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2009 papierosy tlą się dzień i noc po obu stronach tabernakulum rośnie popiół będzie go coraz więcej aż wyrośnie z tego wszystka wolna wola
Judyt Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2009 fajniaste nawet:)ciepłoniaście
Tomasz_Biela Opublikowano 16 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a dzięki / uszanowanie /
Judyt Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a dzięki / uszanowanie / wzajemnie
teresa943 Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wiersz wzbudził refleksję: czym jest, dokąd prowadzi życie? życie doczesne jest zbliżaniem się (tli się, spala się na popiół) do wieczności, poprzez śmierć nastąpi odrodzenie (taka nowa roślinka) bardzo mi się podoba, Tomku, to głębokie widzenie... aha, jeszcze tytuł: życie człowieka jest poezją pisaną przez Chrystusa... tak to odbieram... serdecznie pozdrawiam :)) Krystyna
Tomasz_Biela Opublikowano 16 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję Krystyno / zmieniony nieco/ wykształcony / uszanowanie ./
Tomasz_Biela Opublikowano 16 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. uszanowanie. /
Robert_Siudak Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2009 Widzę że wiersz Ewoluuje, ciekawe przemyślenia, ale jak dla mnie to forma jeszcze troche niedopracowana, to znaczy pourywane to wszystko strasznie, może być pourywane, ale mniej , bo jak dla mnie to teraz trochę przeszkadza w odbiorze. Pozdrawiam R.
Bernadetta1 Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2009 fajny...ja bym tylko rozdzieliła to ,,już'' od wersu wyżej.Tak mi sie wydaje ,że tu przerwa powinna byc, ale moze w mojej interpretacji tylko:);)pozdrawiam
Marek_Stasiuk Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2009 Nie widzę tu treści..Co chesz powiedzieć? Nie zgrywa się ze sobą to wszystko, papieros - kruchość życia? hm... a co dzieje się w tabernakulum? Ty jestes tabernakulum, kosmos bracie, przestrzeń bez przestrzeni, materia obrana z niej samej...pomyśl
teresa943 Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję Krystyno / zmieniony nieco/ wykształcony / uszanowanie ./ tak rzeczywiście...wykształcony i to sporo; wskazuje kierunek myśli o nieco innym odcieniu, ale nadal bardzo ważny...sięga w głąb ducha... ja tak rozumiem... radości życzę :))) Krystyna
Tomasz_Biela Opublikowano 17 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jeszcze się co nieco gwint dorzeźbi dłutem / dzięki za względną przychylność / uszanowanie /
Tomasz_Biela Opublikowano 17 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki za sugestie / zaistnienie tego przekazu jest jest ciągle w toku / uszanowanie /
Tomasz_Biela Opublikowano 17 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki za przemyślenia / uszanowanie /
Baba_Izba Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2009 A ja już nie palę 11 miesięcy! Fajny wiersz, możesz go jeszcze wygładzić, a mnie się już podoba. Serdecznie pozdrawiam - baba
Rekomendowane odpowiedzi