Krystyna_B. Opublikowano 2 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2009 stale powiela się wzorzec gdzie diabeł nawet nie może tam babę szybko posyła w babach diabelska tkwi siła a czy chłopa rura pali czy lenistwo z nóg go zwali powiem Wam w tajemnicy nie dostrzegam różnicy kolejny życia defekt liczy się tylko efekt --------------------------* wierszyk, który napisałam dwa miesiące temu, przypomniały mi go "posylwestrowe" realia :)
Marlett Opublikowano 2 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2009 Jeśli można spytać - dlaczego wytłuszczeniem?
ireneusz paprocki Opublikowano 2 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2009 Fajna ta fraszka jednak napisałbym zyciowy defekt, gdyż odnosisz się do ogółu i dobry efekt pozdrawiam lulek
Krystyna_B. Opublikowano 2 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2009 Marlett, wszystkie swoje wiersze zapisuję taką czcionką, z szacunku dla oczek czytających, niech mają lekko. :) Irek, a co z rytmem? Nie zmienię. :)
ireneusz paprocki Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2009 Rym Ci sie nie zmieni nie można zmieniać rymu zostanie tak jak miałaś czaisz pozdrawiam lulek
ireneusz paprocki Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2009 stale powiela się wzorzec, gdzie diabeł nawet nie może, tam babę szybko posyła w nich diabelska tkwi siła. Czy chłopa związali, czy lenistwo mu dali? Powiem w tajemnicy nie dostrzegam różnicy. kolejny życiowy defekt- liczy się jedynie efekt! fraszka nie ma strof, tak zapisz lub nie pozdrawiam lulek
Krystyna_B. Opublikowano 3 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2009 Ja rzadko piszę fraszki, więc nie przejmuj się moimi za bardzo :) ,a jeśli już, preferuję te króciutkie- najwyżej czterowersowe. a przy okazji jednominutówkaaspiracje aspiracje są to największe pragnienia których nie osiągniesz jeśli się przeceniasz ale również jeśli jesteś nazbyt skromny o swoich ambicjach już możesz zapomnieć
kasiaballou Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2009 Bardzo fajne! I "jednominutówka" również, pozdrówki :) kasia
teresa943 Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2009 Podobasie :)))) Pozdrawiam. Krysia.
ireneusz paprocki Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2009 wiesz powiem tak fraszka to nie fakt rozumiesz nie mozna we fraszce stwierdzać, a TY stwierdzasz i tu jest bład a w 2 wersie zaprzeczasz we fraszcze nie zastosujesz średniówki, jak się tutaj niektórzy tłumacza, gdyż wtedy wiersz bedzie załamany, jak podzielą wersy na mniejsze. Chcesz to słuchaj nieeeeeeeeeeee to nieeeeeeeeeeeeeeeee.We fraszcze zdania musza mieć poprawna budowe a nie na wspak aby sie rymowało na tym to nie polega. Fraszka ma rytm i rym jak mawiali rosyjscy socjaliści, więc popatrz na minutówkę gdzie rym pozdrawiam lulek chcesz sie nauczyc pisac fraszki mogę Ci pomóc jak nie to nie pa
Krystyna_B. Opublikowano 4 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2009 Irek, zmienię opis pod wierszykiem, określę go właśnie mianem wierszyka i będzie OK. Nigdy nie robię specjalnych zabiegów, "coby" się rymowało, jeśli tak wyszło to odruchowo. Uznajmy to za wierszyk o satyrycznym zabarwieniu. Fraszki zostawię Tobie. :) i bez urazy, chociaż parę świetnych również napisałam. "Fraszkopisarz" poczucie humoru powienien chyba mieć. Buuuuuziiiaaaaakiiii, kobietą jestem :)
Rekomendowane odpowiedzi