Malena Lebrun Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 jaki bedzie finał tych operacji zmysłowych ciemno-jasnych nocy czułych zmartwychwstań więc poznaj moją drapieżność zgadłeś że nie umiem przeżyć bez jutra nie człowieku nie boże mężczyzno
Luthien_Alcarin Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 ma w sobie kilka niedpowiedzeń, tajemnice i jednocześnie pewna nutkę drapieżnosci za co daje + Pozdrawiam Agata
Agata Pawlus Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 nie człowieku nie boże mężczyzno czyzby mezczyzna w Twoim wierszu nie byl czlowiekiem? Jednak utwor prypadl mi do gustu :) pozdrawiam, Agata.
Johana von Maahn Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Czytam juz chyba dziesiąty raz i w rezultacie umiem na pamięć...A pomimo tego nadal wydaje mi się, że jednak jestem na to za głupia - choć bardzo mi się podoba;)))
Roman Bezet Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Witam, czy tam przypadkiem nie ma literówek? ("niebożę" - od niebożęcie :) jak dla mnie - za wiele zawieszeń - czyli czegoś nie ma - może za krótki? ale przemawia do mnie (bez urazy ;))) pzdr. bezet
Malena Lebrun Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Bardzo serdecznie dziękuję za komentarze!
teraa Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 jedynka trafiłą do ulubionych... ta jednak tam nie trafi widze coś fajnego w Twoich tekstach... maja cos w sobie...każdy z nich... lubie Cie czytac Tera
Malena Lebrun Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Ci Tero!
Krzysiek Kubica Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Wiersz ten wywołał u mnie bardzo dziwną reakcję... wrażenie, że gdzieś go czytałem... tak tylko gdzie... że znam go doskonale... tylko skąd? Nie dawało mi to spokoju i w końcu znalazłem... skrawek papieru zapisany dawno temu... myśl ulotna, która dawno już uleciała z mej pamięci, a jednak teraz znów odżyła... A wszystko... chyba... przez dwa zbieżne stwierdzenia! „ nie Boga nie człowieka...” I chociaż myśl ta nie przedstawia większej wartości artystycznej, bo było to tylko „wyrzucenie z siebie” tego, co gryzie i przeszkadza... pozwolę sobie ją tu zacytować: Już nie istnieje! Ni światło ni ciemność Dobro i zło stanowią jedno Samotny w próżni zawieszony Nie jem nie śpię nie czuje Nawet nie oddycham... A wszystko przez kaprys... Nie Boga Nie człowieka Nie mojej już żony! Już nie istnieje! Bo po co? Rozpływam się cichutko... Pozdrawiam ciepło xysiu
Rekomendowane odpowiedzi