Anastazja.P Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 wciągnął mnie cytacją zalfabetyzował zmysły związał czasownikiem usta deklinuje mnie na tacy krojąc grzeczne myśli rozpuścił apriorycznie mariwodaż z proszku uczy mnie figur peryfrazy w okoliczniku współrzędnie na trawniku sylabizuje mnie dłonią na trzonie zdania czyta jak piszczę bez stylistyki zatracam się w głębi
Giovannii Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Aż dziwne, że nikt nie skomentował tak dobrego wiersza. Tylko pozazdrościć gry słowami. Pozdrawiam G.
Roman Bezet Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Erotyk, acz nie rozpasiony. Zabawa, acz lekko frywolna. Nie rozbiega się szeroko w słowo-myślach, acz wciąga. Końcówka stracona (po kobiecemu, ale stracona :) pzdr. bezet
Gość Milena Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 "zatracam się w głębi" - dopowiedzenie waginalne - zrozumiałe bo kobiece, choć zgadzę się z Romanem, że tu niezbyt potrzebne. Natomiast ten poetycki szpagat zasługuje na olimpijske złoto
Witold Marek Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Też się dziwię, że przeoczyłem. Może za bardzo wyliczanka. Zatracenie przeniósłbym z głębi między wersy... w coś tym stylu. Gramatyk mistrzem miłosnym, podskórnie i z fetyszem. A co znaczy: "filo-log"? Co znaczy: "filo-zof"?
Anastazja.P Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hmmmm w połaczeniu to może ...."filo-zof" + "filo-log": mędrzec przemądrzale badający językiem literuturę miłostek???? :))) Pozdrawiam z uśmiechem Ana.
Coolt Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Bardzo dobry tekst :) Az zaluje,ze nie moj, bo przydalby mi sie do mojego cyklu Szkola, jako jezyk polski ;) I to praktycznie w calosci, moze poza koncowka... liczylem na jakas ciekawsza puente. Pozdrawiam serdecznie Coolt
Witold Marek Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No i "filo-" jako kochający; czyż nie? :)))
Anastazja.P Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. kochający = miłujący = miłostka :))))
Catalina Acosta Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Końcówka mi nie gra...ale dobre. Inaczej patrzę już na rozbiór gramatyczny ... Cmok, Cat
Anastazja.P Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. cieszem siem!! że się podoba :)))) końcówka wiersza....ma swoją przekładnię prawdy....gdyby tak...rozpatrzeć ją właśnie w kategorii "końcówki" :)))
Catalina Acosta Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wolałabym, by ta końcówka brzmiała...nie tak miękko... Cat&cmok
Anastazja.P Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jak najbardziej jestem za twardą "końcówką" ;)) bo w ogole twarde końcowki są takie faaaaajne :))) rozumiem co masz na myśli Cat, z przyczyn znanych autorowi, ostatnia strofa musi pozostać w swojej formie....noooo tylko z ostatnim wersem mogę podjąć negocjacje :)) Pozdrawiam ciepło
Catalina Acosta Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie ruszaj nic! Sic! Taką Cię widzę - odmienioną przez wszystkie przypadki! A końcówka - jest milczeniem. CCC
Anastazja.P Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hehehe...teraz to mnie streściłaś :)) z takiej deklinacji wszystkich przypadków to może zrodzić się tylko jakaś "errata" w karcie pacjenta ;))) i rzeczywiście trzeba będzie to przemilczeć ;)
Rekomendowane odpowiedzi