Ela Adamiec Opublikowano 29 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2008 dla M. gdy tak stoisz blady i patrzysz na mnie myślę: pokaż morrisona ukrzyżowanego z burzą loków wpisanych w twarz faceta kurczowo trzymającego się mikrofonu rojącego wiersze które na pewno kiedyś ktoś komuś morze whisky słów i porozdzieranej teraźniejszości ułoży się w sonet w którym kruk lub jaszczur poukłada uczucia i narzuci na nagi tors koszulę w którą łzy będzie wylewała piękna kobieta szepcząc: przytul mnie na nic miasta w których lokale czynne są całą dobę a ludzie hamletami lub szaleńcami stają się tuż po północy porzucam wszystko dla jednego wiersza z życia trudno się otrząsnąć jak z prowokacji bo ona prawdą się staje lub piosenką by potem śnić się po nocach jak wszystkie przekleństwa zawieszone na końcu języka gdyby seszele... /jak to powiedział manzarek/ horoskop na kolejny rok jest w zasięgu ręki a pam maluje paznokcie rozrzuca pończochy po paryskim mieszkaniu ciągle zakochana topielica
H.Lecter Opublikowano 30 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2008 z życia trudno się otrząsnąć jak z prowokacji bo ona prawdą się staje lub piosenką Fragment odstający od reszty, wymęczony, brzmi sztucznie. Nieźle.
paper_doll Opublikowano 30 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2008 Bardzo fajnie płynący tekst, świetnie osadzony, fragment z Manzarkiem niekoniecznie, natomiast ostatnia strofa /a pam maluje paznokcie/rozrzuca pończochy po paryskim mieszkaniu/ciągle zakochana/topielica - rewelacja. pozdrawiam, p.
Ela Adamiec Opublikowano 30 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za opinię:) Pewnie nie uwierzysz, ale całość się napisała w ciągu paru minut, po prostu przyszła, więc trudno mi ocenić czy to jest wymuszony fragment:)
Ela Adamiec Opublikowano 30 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję Paper:) myślę, że Manzarek jednak zostanie, bo w sumie jego słowa to nadzieja trwania legendy:) pozdrawiam:)
paper_doll Opublikowano 30 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2008 Legenda legendą - ja Doorsów nie trawię :) Aczkolwiek nie śmiałabym ingerować w tekst, mi akurat Manzarek (mimo, ze istota niezwykle ważna dla całokształtu) nie współgra z całością. A co Autorka zrobi to już jej widzimisię :) Pozdrawiam, p.
H.Lecter Opublikowano 30 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za opinię:) Pewnie nie uwierzysz, ale całość się napisała w ciągu paru minut, po prostu przyszła, więc trudno mi ocenić czy to jest wymuszony fragment:) Dlaczego mam nie wierzyć... ? Moja uwaga nie dotyczy tego, jak wiersz/ fragment powstawał ale tego - jak brzmi. Tekst ma wyrazisty, nośny klimat, który gubi się w tym miejscu - jakby ktoś obcy wszedł do wiersza na chwilę, powiedział parę słów i wyszedł... ; )
Ela Adamiec Opublikowano 30 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2008 Paper i H.Lecter:) rozumiem, po prostu chciałam wyjaśnić, usprawiedliwić wady, które wskazaliście. pozdrawiam:)
Ewa_Kos Opublikowano 30 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2008 Zaczytałam się. Piękny wiersz, bardzo dobrze się czyta, więc treść po prostu płynie.Wiersz dedykowany, więc już ma właściciela:)) Tylko pozazdrościć:)) Bardzo mi się podoba. Serdecznie pozdrawiam:)) Ewa
zak stanisława Opublikowano 31 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2008 Elu, bardzo wyważony, dobry tekst zazdroszczę, ale bez zazdrości :P cmoook sylwestrowy!
Ela Adamiec Opublikowano 31 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2008 Dziękuję Wam:) Dużo szczęścia w Nowym Roku życzę:)
Ela Adamiec Opublikowano 31 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A dobrze:)))))))) Sukcesów życzę w Nowym Roku:)
Ela Adamiec Opublikowano 1 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Marianno, tylko co wiersz ma do ludzi , których spotykamy a nie chcemy? To wiersz o "morrisonie", którego aż chce się spotkać i człowiek żałuje, że ich tak mało: oczytanych, inteligentnych, wrażliwych i na dodatek piszących wspaniałe wiersze:)))))))) Ci "morrisonowie" nie są groźni, chyba.... że dla siebie samych, ale to już inna bajka. pozdrawiam noworocznie
Rekomendowane odpowiedzi