teresa943 Opublikowano 22 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2008 dziś prosto z serca wyrwę pęk melancholii niezbyt urocze ale świeże bolą cichą tęsknotą rozmarzonego wiersza w pudełku złudzeń wyślę na jodłowej gałązce biały okruszek podzielę na pół w oczekiwaniu że gdzieś tam daleko świąteczna samotnia żyje pragnieniem człowieka powiem jestem dla ciebie cichą kolędą zaśpiewasz?
Makar Bora Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2008 Mam głos do niczego. Ale cichą kolędę wysłucham i podziękuję
teresa943 Opublikowano 22 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. E, nie przesadzaj, w chórze Twój głos zharmonizuje się z innymi...po prostu zaśpiewasz trochę ciszej i będzie ok:))) zapraszam :)))) Wesołych Świąt!
kasiaballou Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2008 A ja śpiewam i podśpiewuję bezustannie. Moc radości, Krysiu na ten nowy ( znany mi utwór ) na ten nowy "czas" :) kasia.
bezsenna81 Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2008 wiersz fajny,taki ciepły,kolędy raczej zanucę ale zawsze....pozdrawiam:)
Baba_Izba Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2008 Niektórzy, próbowali, nie mając głosu, ale to bardzo ryzykowne. W Święta nikt nie powinien zostać sam, czytałam i podoba się! Serdeczne świąteczności - baba
Rachel_Grass Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2008 kurde, kiedy czytam te wszystkie świąteczne wiersze, aż mnie gnie z potrzeby napisania czegoś w tymże temacie. zawieszę chyba Podróżniczkę na jeden wierchoł i wstawię Wam tutaj bożonarodzeniowe mamlenie ;) chyba napisałam nie na temat, przepraszam, Teresko. pozdrawiam.
Zbyszek_Dwa Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2008 na jodłowej gałązce biały okruszek podzielę na pół w oczekiwaniu że gdzieś tam daleko świąteczna samotnia żyje pragnieniem człowieka Piękna zwrotka, mająca kilka znaczeń budzi wiele przemyśleń Cały wiersz świetny, nie tylko o świętach... :))) Pozdrawiam świątecznie:))))
Ewa_Kos Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2008 Ja tam zaśpiewam wszystko, jako że uwielbiam śpiewanie:))) Ładnie rysiu, tak świątecznie i trochę uroczyście:)) Serdecznie pozdrawiam:)) Ewa
Nata_Kruk Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2008 To na pewno będzie magiczny gest, bardzo ładnie...! Pozdrawiam... :)
Vera_Ikon Opublikowano 23 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2008 Za smutek mój, a pani wdzięk, ofiarowałem pani pęk czerwonych melancholii i lekkomyślnie dałem słowo, że kwiat ich kwitnie księżycowo, a liście mrą srebrzyście. Marek Grechuta - Serce Ten "pęk melancholii" jest dla mnie tak bardzo charakterystyczny, że aż niemal jak cytat z Grechuty. Wiersz jest ładny. Ale dziś nie umiem powiedzieć czy z samego siebie, czy przez moje odnoszenie go do "Serca". Wrócę za jakiś czas. Póki co, pozdrawiam świątecznie weronika
teresa943 Opublikowano 23 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To jesteśmy, Kasiu. bratnie dusze :) Niech magicznych gestów nie zabraknie Ci w ten szczególny czas. Wszystkiego, co najlepsze :)))))))) Krysia.
teresa943 Opublikowano 23 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki za nucenie i pozdrowienia. Wesołych Świąt!:))))))
teresa943 Opublikowano 23 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Słusznie praiwisz.. bądźmy więc razem duchowo...to też ważne :) Dziękuję i pozdrawiam świątecznie -Krysia.
teresa943 Opublikowano 23 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Rachel! "mamlenie"? Ugnij się i napisz kochana...poczytam :))) a tymczasem z całego serca dziękuję za gościnę i ściskam serdecznie :))))))))
teresa943 Opublikowano 23 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję i bardzo się cieszę, że Ci się podoba i budzi przemyślenia. Wiele radości i ciepła przebywania z innymi w ten szczególny czas! Zdrowych i błogosławionych Świąt Zbyszku :)))))))
teresa943 Opublikowano 23 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ewunia! Pośpiewamy razem w tym samym czasie wieczorem...także lubię śpiewać :) Zapewne dla Ciebie będzie to także dzień imienin, więc życzę Wesołych Świąt i spełnienia najskrytszych marzeń :)))))) Krysia.
teresa943 Opublikowano 23 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nata! Oby takich gestów było jak najwięcej nie tylko od święta :))) Wesołych Świąt :)))))) Krysia.
teresa943 Opublikowano 23 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wera! Uwielbiam Grechutę, a "Serce" słucham ze wzruszeniem...dzięki za to skojarzenie, wszak "magiczne gesty" płyną z ludzkich serc... Zapraszam:)))) Pozdrawiam światecznie :))) Krysia.
Rekomendowane odpowiedzi