Baba_Izba Opublikowano 16 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2008 rozkoszni młodzieńcy w króciutkich spodenkach gołymi łydkami łyskają w uprzęży wietrzą wieczni chłopcy skarpety na szelkach dowód dziedziczenia prawdoczłowieczeństwa niezdejmowanie dodaje godności jak order podwiązki - męstwa
adam_bubak Opublikowano 16 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2008 ej, to o mnie jest...:)))) ci wiecznochłopcy, to jakoś nie bardzo do mnie przemawiają. może i wieczni chłopcy są oklepani, ale tu byliby jak ulał. pozdrawiam Adam
majkaa_m... Opublikowano 16 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2008 nie wiem dlaczego wiecznochłopcy skojarzyli mi się od razu z młodzieżą wszechpol.... niekoniecznie dobre skojarzenie pierwsza zwrotka nawet :)
a._mrozinski Opublikowano 16 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2008 Takie słowotwórstwo jest fajne, ale czy aby nie przesadziłaś? Wydaje mi się, że tutaj trochę na siłę, bo wiecznochłopcy wcale nie brzmi lepiej, ani nie jest bardziej przydatne w użyciu niż wieczni chłopcy. Ale ogólnie wiersz jest całkiem przyjemny. Arek
Baba_Izba Opublikowano 16 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za przeczytanie i podpowiedź. Uwaga godna zastanowienia się. Dziękuję, pozdrawiam - baba
Baba_Izba Opublikowano 16 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No, fakt! Skojarzenie bardzo nie takie jakie być powinno. A to wina autora, nie czytającego. Ja mogę tylko podziękować za przekazanie odczucia, Widać nie trafiłam. Dziękuję, pozdrawiam - baba
Baba_Izba Opublikowano 16 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Możliwe, wygląda na to, że przesadziłam. Trafnie oceniasz, lubię Twoje uwagi. Trzeba będzie zmienić. A to skojarzenie, na które zwróciła uwatgę majkaa m... - brrr, adam bubak - też na nie. Teraz Ty również. Dziękuję za przeczytanie i wpis. Serdeczności - baba
Vera_Ikon Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 Ode mnie + za pomysł i wykonanie :) I prawdę. pozdr serdecznie weronika
Bernadetta1 Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 to sie nazywa Babo..,,uderz w stół.....'':);)...bardzo dobry pomysł:)pozdr.
Ewa_Kos Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 pomysł przedni a powiązanie (podwiązkami) orderami "modelowe".pozdrawiam Babo:) Oj miewasz te pomysły, oj miewasz:)) Ewa
Baba_Izba Opublikowano 17 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miło mi bardzo, że tak uważasz, dziękuję, serdeczności - baba
Baba_Izba Opublikowano 17 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję, czasem coś się w głowie zalęgnie i skrobie. Fajnie, że znalazłaś dla mnie chwilkę. Serdeczności - baba
Baba_Izba Opublikowano 17 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję, podobnie mi mówią w domu, oj miewam, miewam, aż czasem robi się gorąco. Cieszę się, że czytasz i komentujesz moje bazgrołki. Najserdeczniejsze wszystko - baba
Jacek_Suchowicz Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 Babo poruszyłaś temat bardzo aktualny - zwłaszcza nasi politykierzy chodzą w spodniach a zachowanie jak by byli w krótkich majtkach ale to co innego wieczni młodzieńcy i wieczne dziewczęta o waszych grzeszkach każdy pamięta pozdrawiam Jacek
Baba_Izba Opublikowano 17 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zgadzam sie z Tobą w zupełności, i pamiętać będziemy, to nie tylko lekkomyślność, ale ignorancja, nieuctwo , zakłamanie, ciemnota i przede wszystkim zła wola. Dziękuję za czytanie i wpis. Serdeczności - baba
M._Krzywak Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 Cieszy mnie zabawa słowem, dopracowanie literki do literki, całej kuchni warsztatowej, z fenomenalną strofą drugą. Ponadto tekst o wysokiej jakości i pomysłowości. A to że chichry z chłopów, wyjątkowo wybaczam ;) Pozdrawiam.
Baba_Izba Opublikowano 17 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cieszy mnie i zawstydza taka opinia o wierszu. Nie jestem do końca pewna, czy zasłużona. To są zaledwie chichotki, zapewniam, że peelka z dużą sympatią i tkliwością myśli o tych chłopcach. W zasadzie, wszyscy dorośli - to dzieci, tylko wyrośnięte. Dziękuję, serdecznie pozdrawiam - baba
M._Krzywak Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cieszy mnie i zawstydza taka opinia o wierszu. Nie jestem do końca pewna, czy zasłużona. To są zaledwie chichotki, zapewniam, że peelka z dużą sympatią i tkliwością myśli o tych chłopcach. W zasadzie, wszyscy dorośli - to dzieci, tylko wyrośnięte. Dziękuję, serdecznie pozdrawiam - baba Śmiem wątpić, żeby np. takie aliteracje były dziełem li tylko czystego przypadku :)
Baba_Izba Opublikowano 18 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2008 Jeszcze raz dziękuję, - baba
mały_dzielny_toster Opublikowano 18 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2008 W podzięce za miłe komentarze chciałam coś miłego napisać, ale wiersz mi się nie spodobał niestety. Kawał dobrej roboty, ale nie w moim guście. Tytuł to mnie zabił. Całuski :)
Rekomendowane odpowiedzi