złamane skrzydło Opublikowano 11 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2008 Zaczęło się źle. Nie tylko Od fryzjerki bo spieprzyła mi włosy. To nie to, że dopiero teraz. (Już nie raz tak się zdarzało). Tym razem narosło do niemożliwego, bo komu przeszkadza, że wyglądem przypominam z konopii znajomego. A potem ta cholera mała i sprytna kotka mieszkanka zamieszana w sianie po opłotkach maku z popiołem. Miesza ozorem az pył leci. Rozumiem, przyzwyczajenie i tym podobne. Niepodobnie do siebie. Dosłownie. Nie sposób znaleźć sposób na zmiany, drobne. Spokojnie? Nigdy nie będzie odrostu do przyrostu, gdy baba chodzi po kolędzie Bełkot. Normalny. Nienormalnie tak żyć, beż życia poddawać się. Ogłupieć można w tej kaszymannie Odlatuję. Dom wariatów nie dla mnie. Przecież jestem normalny. Piszę wiersze.
ireneusz paprocki Opublikowano 11 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2008 ten koniec jest trafny, ale cały wiersz za duża ma w sobie pomieszania. można to opisać proście i krócej, a w prostocie drzemie piękno. pozdrówki
ula Opublikowano 11 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2008 zgadzam się z ireneuszem, nakotłowało się trochę w tym wierszu i ździebko ciężko się czyta.. lubię taki styl pisania, ale bardziej w prozie:) puenta dobrze ujęta, nie ma to jak dystans do poetyckiego jestestwa;) pozdrawiam;)
złamane skrzydło Opublikowano 11 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2008 nie może byc prościej, bo to "dom wariatów" widzieliście wariata prostego? a garbusa? :):):) poezja to garb owego Pela ale dziękuje za cenne uwagi, następny będzie jak sosna :) bez senków ;)
Baba_Izba Opublikowano 12 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2008 To kucharka, też coś zrobiła peelowi z włosami? Zgadzam się z uwagami Ireneusza i Uli Jeszcze będę zaglądać,serdecznie pozdrawiam - baba
Bernadetta1 Opublikowano 12 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2008 ja niestety jestem na nie:::::(...fajnie sie to czyta , ale jak dobry urywek powieści...nie widzę poezji w tym...pozdrawiam:)
złamane skrzydło Opublikowano 12 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. poezja to nie jest, ale samo życie w prozę ujęnte ;):) i nie chce mi się zmieniać, bo jest głupie :P to w wierszu, nie ma co ostrzyć ostrogi, kiedy koń kulawy macham skrzydłem - Babo i Bernadettołan ;D
złamane skrzydło Opublikowano 12 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no co przeż mówię, ze spieprzyła, no nie?
Baba_Izba Opublikowano 12 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no co przeż mówię, ze spieprzyła, no nie? Acha, obie spieprzyły? A kucharka pieprzem? Mam takie wrażenie, że jest coś fajnego w tym spontanicznym (wydaje mi się ) - wierszu, ale np.: "Spokojnie? Niespokojnie wyczekuję odrostu do przyrostu. Bełkot. Normalny.Nienormalnie tak żyć, beż życia poddawać się. Ogłupieć w tej melancholii." Mam wrażenie, że peel troche przesadza z tymi włosami, pogrubione - przesadna reakcja. Nawiązuję do początku: "Zaczęło się źle. Od fryzjerki - spieprzyła mi włosy. Dokładnie jak kucharka." Wydaje się, że jak się coś "zaczęło" - to będzie ciąg dalszy czylico. Po fryzjerce, A tu nic o kucharce, ani o innych nieszczęściach, jest tylko pieklenie się (i melancholia?). Ja rozumiem peela, bo kiedyś, dawno, dawno temu, jak wyszłam od fryzjera; młoda, uczesana, pachnąca, na przeciw szło dwóch przystojniaczków. Jeden z nich pokazał na mnie palcem i krzyknął bardzo głośno:"o, łepek od zapałki!" Nie zapomnę tego nigdy do końca życia! Płakałam do samego domu. Ale wracając do wiersza; trzeba by go wygładzić, uczesać. A może mnie tylko tak się wydaje? Najlepiej odpocząć od niego i potem samo coś zwykle wpada nieoczekiwanie. Serdeczności - baba
złamane skrzydło Opublikowano 12 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2008 co racja to babie na talerz! bigosu juz dosc teraz sam schaboszczak, sierobi machamskrzydło :P
Rekomendowane odpowiedzi