Who Knows Opublikowano 6 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 Pies... To też człowiek, tylko w innej formie. Kiedyś po śmierci, już po drugiej stronie - zobaczymy to, naprawdę.
Waldemar Talar Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A dlaczego akurat pies. Jak teraz nie zobaczę to po śmierci tym bardziej. pozd.
HAYQ Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2008 rozumiem, że pies, to taka łagodniejsza forma... wilka ;)) No cóż, to niesprawiedliwe trochę. Istnieją przecież inne zwierzątka. Taki padalec chociażby... a świat niematerialny? Ho ho, tu, to dopiero możliwości nieograniczone:P Pozdrawiam.
Rachel_Grass Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2008 rozśmieszyło mnie naprawdę. brzmi co najmniej histerycznie i mam wrażenie, że nie jest to peelowe, a odautorskie :D
Krzysztof Leśniak Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2008 A ja chyba nie rozumiem przesłania i samej istoty tego wiersza. Wygląda mi to na dwa splecione ze sobą zdania, wyjęte z jakiejś rozmowy i ustawione w pięciu szeregach. Dzwiny jestem. Pozdrawiam.
kasiaballou Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. I ja dziwna jestem; nie ogarniam i nic tu nie widzę. Ale pozdrówki serdeczne :) kasia.
Who Knows Opublikowano 7 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2008 Otóż to (...) Dzięki za komentarze. To jest wiersz sytuacyjny, to jest zaduma dwóch osób nad psią egzystencją. Dobry trop. Pozdrawiam!
Oxyvia Opublikowano 9 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Aja dobrze rozumiem. Może dlatego, że właśnie dwa tygodnie temu umarł mój pies... Kiedy weterynarz pobierał mu krew, powiedział: "No, nie ruszaj tą ręką!" Teraz, kiedy to sobie przypominam, uśmiecham się przez łzy. Pozdrawiam serdecznie.
Who Knows Opublikowano 12 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2008 Oxyvia J, przykro mi. Nie bez pewodu pies nazywany jest najlepszym przyjacielem człowieka. Powiem Ci tylko, że ja wierzę, że uda nam się je spotkać - te które żyły z nami w zgodzie, spotkać tam, po drugiej stronie. Wierzę w to ogromnie. Jak w wierszu. Pozdrawiam serdecznie!
Oxyvia Opublikowano 12 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2008 Dzięki. Może... Specjalnie dla Ciebie wkleiłam wyżej mój wiersz o Łajce. Wiesz, kto to był? Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi